Skip to main content

KARNATAKA TET QUESTIONS PAPER WITH ANSWER

1.  The most important indicator of quality of education in a school is—
(A) Infrastructural facilities of a school
(B) Student Achievement level
(C) Text-books and Teaching-learning material
(D) Classroom system

Answer: (B) Student Achievement level
2. The best remedy of the student’s problems related with learning is—
(A) Diagnostic teaching
(B) Supervised study in Library
(C) Suggestion for private tuition
(D) Suggestion for hard work

Answer: (A) Diagnostic teaching

3.The in-service teacher’ training can be made more effective by—
(A) Using training package which in wellprepared in advance
(B) Making it a residential programme
(C) Using co-operative approach
(D) Practising training followup procedures

Answer: (D) Practising training followup procedures

4. Women are better teacher at primary level because—
(A) they have less chances in other profession
(B) they are ready to work with low salary
(C) higher qualification is not needed in this profession
(D) they behave more patiently with children

Answer: (D) they behave more patiently with children

5.. You have been selected in all the four professions given below. Where would you like to go ?
(A) Army
(B) Police
(C) Teacher
(D) Bank

Answer: (C) Teacher

6. The aim of education should be—
(A) To develop vocational skills in the students
(B) To develop social awareness in the students
(C) To prepare the students for examination
(D) To prepare the students for practical life

Answer: (D) To prepare the students for practical life

7. The best method of checking student’s homework is—
(A) To check by the teacher himself in a regular way
(B) To check the answers in the class in group manner
(C) To check them with the help of specimen answer
(D)  To assign it to intelligent students of the class

Answer: (A) To check by the teacher himself in a regular way

8. It is advantage of giving home work that students—
(A) remain busy at home
(B) study at home
(C) may be checked for their progress
(D) may develop habit of self study

Answer: (D) may develop habit of self study

9. Most important work of teacher is—
(A) to evaluate the students
(B) to deliver lecture in class
(C) to take care of children
(D) to organize teaching work

Answer: (D) to organize teaching work

10. A teacher should be—
(A) Honest
(B) Dilligent
(C) Dutiful
(D) Punctual

Answer: (C) Dutiful

11. Environmental education should be taught in schools because—
(A) it will affect environmental pollution
(B) it is important part of life
(C) it will provide job to teachers
(D) we cannot escape from environment

Answer: (B) it is important part of life

12. Navodaya Schools have been established to—
(A) increase number of school in rural areas
(B) check wastage of education in rural areas
(C) complete ‘Sarva Shiksha Abhiyan’
(D) provide good education in rural areas

Answer: (D) provide good education in rural areas


13. At primary level, it is better to teach in mother language because—
(A) it develops self-confidence in children
(B) it makes learning easy
(C) it is helpful in intellectual development
(D) it helps children in learning in natural atmosphere

Answer: (D) it helps children in learning in natural atmosphere

14. A teacher has serious defect is he/she—
(A) is physically handicapped
(B) belongs to low socio-economic status
(C) has weak personality
(D) has immature mental development

Answer: (D) has immature mental development

15. What is most important while writing on blackboard ?
(A) Writing in small letters
(B) Clarity in writing
(C) Writing in big letters
(D) Good writing 

Answer: (D) Good writing 

16. Some students send a greeting card to you on teacher’s day. What will you do ? You will—
(A) do nothing
(B) say thanks to them
(C) ask them to not to waste money
(D) reciprocate the good wishes to them

Answer: (B) say thanks to them

17. The success of teacher is—
(A) his/her good teaching 
(B) good traits of his/her personality
(C) high achievement of students
(D) his/her good character

Answer: (A) his/her good teaching 

18. If you are unable to get a job of teacher, then you will—
(A) start giving tuition at home
(B) remain at home till you get a job
(C) take some another job
(D) continue applying for teaching

Answer: (D) continue applying for teaching

19. A teacher can motivate the students by—
(A) giving suitable prizes
(B) giving proper guidance
(C) giving examples
(D) delivering speech in class

Answer: (A) giving suitable prizes


20. If a student does not pay any respect to you, then you will—
(A) ignore him
(B) award less marks in examination
(C) talk to his/her parents
(D) rebuke him

Answer: (A) ignore him

21. The aim of National Council for teacher education is—
(A) to open college of education
(B) to promote research in education
(C) to maintain standards in colleges of education
(D) to provide grant to colleges of education

Answer: (C) to maintain standards in colleges of education

22. Kindergarten system of education was contributed by—
(A) Froebel
(B) Spencer
(C) T. P. Nunn
(D) Montessori

Answer: (A) Froebel

23. ‘National Council of Educational Research and Training’ was established in—
(A) 1961
(B) 1962
(C) 1968
(D) 1976

Answer: (A) 1961

24. A Deepawali fair is being organized in your school. What would you like to do ?
(A) only to visit the fair
(B) to take part in function
(C) to take a shop to sell something
(D) to distribute free water to visitors

Answer: (B) to take part in function

25. The most important trait of a student is—
(A) sense of responsibility
(B) obedience
(C) co-operation
(D) to speak truth

Answer: (B) obedience

FOR MORE QUESTION ANSWERS CLICK HERE

Popular posts from this blog

PDO EXAM QUESTION PAPER

Panchayath Raj related and General questions for PDO Recruitment exam preparation CLICK HERE FOR PDO PREVIOUS QUESTION PAPER PAGE NO. 01-05  PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS - PAGE NO. 6-10 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 11-14- General Kannada CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 15-19- General English CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 20-23- General Knowledge MORE PDO EXAM QUESTIONS 1. NGO can run by A. One pioneer B. Single trustee C. A board of trustees D. All above Answer:  D. All above 2. Meaning of BPL in the context of rural development in India is A. Bellow Poverty Line  B. Bellow Passing Level C. Backward & Poor Level  D. Backward & Poverty Line Answer:  A. Bellow Poverty Line  3. This programme is related with farmers‟ training A. FTEP  B. FTC  C. KVK  D. All above Answer:  D. All above 4. Taluka Panchayat is also known as  A. Pancha

PDO PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS

The PDO (Panchayath Development Officer) and Panchayath Secretary Examinations will be conducted by Karnataka Examination Authority. The Online registrations will be starting from 16/09/2016. Most candidates are requested us to provide previous question papers of PDO Examination. The Question papers of PDO Examination conducted in the year 2011 is published here. For more PDO Exam Questions Click here PART 1 COMPUTER KNOWLEDGE QUESTIONS PDO Exam Question Paper Page 2 PDO Exam Question Paper Page 3 PDO Exam Question Paper Page 4 PDO Exam Question Paper Page 5 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 01-05  PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS - PAGE NO. 6-10 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 11-14- General Kannada CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 15-19- General English CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 20-23- General Knowledge MORE PDO EXAM QUESTIONS Click here to Join Our Facebook group to ge

3rd YEAR BA OLD QUESTION PAPERS

KARNATAKA STATE OPEN UNIVERSITY (KSOU) Click  the following links to download old question papers of 3rd Year BA Examination 3rdd Year BA Question Papers-   Jul 2009      Exam 3rd Year BA Question Papers-    Oct 2009    Exam 3rd Year BA Question Papers-  2010       Exam 3rd Year BA Question Papers-    2011    Exam KSOU BA QUESTION PAPERS KSOU QUESTION PAPERS BA QUESTION PAPERS More  BA Question papers for download For more details  click here  or visit  http://ksoumysore.edu.in  

RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS- PDO EXAM QUESTION PAPER 2011

PANCHAYAT DEVELOPMENT OFFICER EXAM QUESTION PAPER PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS Published @ www.questionpapersdownload.com The Part 2 Questions of PDO Examination held in the year 2011 from Question No. 31 to 60 is uploaded here. Click on the following files to download PDO Rural Development and Panchayath Raj Questions Section Question  paper- Page No 6to 10 For more PDO Exam Questions Click here PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS PDO Exam Question Paper Page 6 PDO Exam Question Paper Page 7

RAILWAY STAFF NURSE EXAM QUESTION PAPER

MINISTRY OF RAILWAYS RAILWAY RECRUITMENT BOARD GOVERNMENT OF INDIA STAFF NURSE RECRUITMENT QUESTION PAPER FOR DOWNLOAD Click the following link to download Staff Nurse Recruitment Exam Question paper in pdf. format 1. The Civil Disobedience Movement was started in the year : A) 1905 AD B) 1920 AD C)l 9 3 0 AD D) 1942 AD 4. The currency of Japan is : A)Yen B) Pound C) Yuan D) Peso 9. Identify the part of Human Stomach which connects/joins with Oesophagus A) Fundus B)Cardia C) Body D) Pylorus 13. What is the chemical name of Aspirin (ASA) ? A) Acetic Salicyclic Acid B  Acetyle Salicyclic Acid C) Acetone Salicyclic Acid D) Amide Salicyclic Acid 16. Mohan and Sonan, together can do a job in 12 days. Sohan alone can do this job in 28 davs. In how Many days can Mohan alone do this job ? A)21 days B) 16 days C) 24 days D) 20 days RRB STAFF NURSE QUESTION PAPER WITH ANSWER- CLICK HERE CLICK HERE FOR RRB STAFF NURSE QUESTION PAPER 2015

VILLAGE ACCOUNTANT QUESTION PAPER

VILLAGE ACCOUNTANT QUESTION PAPER From the year 2024 the village Accountants Recruitment selection is based on the Marks secured in the Examination conducted by KEA. till 2023 the VA Recruitment was done on the basis of Marks Secured in the 2nd PUC Examination. So you can refer the model question papers of VA Examination uploaded by us. VA Exam Question Papers- click here VAO Exam Question Papers- click here VA Recruitment General Knowledge Question paper.pdf  VA Recruitment General Kannada Question paper.pdf  VA Recruitment General English Question paper.pdf  Previous update.... Village Accountants are recruited in all the districts of Karnataka on the basis of marks secured by the candidates in PUC (10+2). But its found that most students searching for Village Accountant Old Question papers/ Village Accountant Model Question papers etc. But no one will get question papers online, because Competitive examination was not conducted for Village Accountant Recruitment as of November 201

KSOU 2ND BA OLD QUESTION PAPERS

KARNATAKA STATE OPEN UNIVERSITY Click  the following links to download old question papers of 2nd Year BA Examination Published @  www.questionpapersdownload.com 2nd Year BA Question Papers-  Jul 2009     Exam 2nd Year BA Question Papers-  Oct 2009  Exam 2nd Year BA Question Papers-  2010     Exam 2nd Year BA Question Papers-  2011  Exam KSOU BA QUESTION PAPERS KSOU QUESTION PAPERS BA QUESTION PAPERS

PDO EXAM QUESTION PAPER DOWNLOAD- GENERAL ENGLISH

PDO EXAM QUESTION PAPER GENERAL ENGLISH QUESTIONS Published @  www.questionpapersdownload.com The General English Section Questions of PDO Examination held in the year 2011 from Question No. 91 to 120 is uploaded here. Click on the following files to download PDO General English Section Question  paper- Page No 15 to 19. PDO Question paper Page No. 15

PDO GENERAL KANNADA QUESTIONS

PDO EXAM QUESTION PAPER GENERAL KANNADA QUESTIONS Published @ www.questionpapersdownload.com The General Kannada Section Questions of PDO Examination held in the year 2011 from Question No. 61 to 90 is uploaded here. Click on the following files to download PDO General Kannada Section Question  paper- Page No 11 to 14. PDO Exam Question Paper Page 11 PDO Exam Question Paper Page 12 PDO Exam Question Paper Page 13 PDO Exam Question Paper Page 14 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 01-05  PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS - PAGE NO. 6-10 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 11-14- General Kannada CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 15-19- General English CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 15-19- General Knowledge MORE PDO EXAM QUESTIONS

1ST YEAR BAMS QUESTION PAPERS

Padarth Vigyan evam Ayurvedka Itihas - Paper I  Question paper Padarth Vigyan evam Ayurvedka Itihas - Paper II  Question paper Sanskrit  Question paper Kriya Sharir - Paper I  Question paper Kriya Sharir - Paper II  Question paper Rachna Sharir - Paper I  Question paper Maulik Siddhant Evam Ashtang Hridaya  Question paper