Skip to main content

HISTORY OBJECTIVE TYPE QUESTION AND ANSWERS

*1. Which of the following committee reports inquired into the growth of education in British India and potentialities of its further progress?

a) Muddiman Committee Report
b) The Hurtog Committee Report 
c) Butler Committee Report
d) lord mountbatten report

 Answer: b) The Hurtog Committee Report 

*2. Two of the great Mughal emperors wrote their own memoirs. Who are they?

a) Babur and Shahajahan
b) Humayun and Jahangir
c) Babur and Jahangir
d) Babur and Akbar

 Answer: c) Babur and Jahangir

*3. Who among the following is associated with Kakori Conspiracy?

a) Ram Prasad Bismal
b) Jatin Das
c) Jaya Singh
d) Vasudeo Phadke


 Answer: a) Ram Prasad Bismal

*4. The rulers of which of the following dynasty established the largest dominion in southern India?

a) Vasrdhanas
b) Cholas
c) Pallavas
d) Pandyas

 Answer: b) Cholas

*5. Which dynasty built the rock-cut temples at Khajuraho?

a) Chandellas 
b) Cholas
c) Rashtrakudas
d) Chalukyas

 Answer: a) Chandellas 

*6. During whose reign did Ibn-Batutah, the famous traveler visit India?

a) Mohammed ala ud-din
b) Ghias-ud-din Tughlaq
c) Ala-ud-din Khilji
d) Muhammad bin Tughlaq

 Answer: d) Muhammad bin Tughlaq

*7. Which of the following was a maritime power?

a) Bahmanis
b) Rashtrakutas
c) Cholas
d) Chalukyas

 Answer: c) Cholas

*8. Who among the following has been the President of Indian National Congress thrice?

a) Dadabhai Naoroji 
b) Aurobindo
c) Pandit Nehru
d) Annie Besant

 Answer: a) Dadabhai Naoroji 

Comments

Popular posts from this blog

B.SC 2ND YEAR CHEMISTRY QUESTION PAPERS

KUVEMPU UNIVERSITY SECOND YEAR B.SC CHEMISTRY EXAMINATION QUESTION PAPERS (FROM 2008 TO 2020)  Published by  www.questionpapersdownload.com   BSc II Year - Chemistry Paper-II_2016 - Download BSc II Year - Chemistry Paper-II_2017 - Download BSc II Year - Chemistry Paper-II_2014 - Download All other 2nd Year B.Sc Nursing Question Papers avaialble   Click here to download/view more B.Sc Nursing Question Papers 2010-2020 Chemistry Paper-II 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014  

PDO PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS

The PDO (Panchayath Development Officer) and Panchayath Secretary Examinations will be conducted by Karnataka Examination Authority. The Online registrations will be starting from 16/09/2016. Most candidates are requested us to provide previous question papers of PDO Examination. The Question papers of PDO Examination conducted in the year 2011 is published here. For more PDO Exam Questions Click here PART 1 COMPUTER KNOWLEDGE QUESTIONS PDO Exam Question Paper Page 2 PDO Exam Question Paper Page 3 PDO Exam Question Paper Page 4 PDO Exam Question Paper Page 5 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 01-05  PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS - PAGE NO. 6-10 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 11-14- General Kannada CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 15-19- General English CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 20-23- General Knowledge MORE PDO EXAM QUESTIONS Click here to Join Our Facebook group to ge

PRIMARY HEALTH CARE QUESTION PAPER

ANM (AUXILIARY NURSING MIDWIFERY)MODEL QUESTION PAPER PAPER-III Primary Health Care Question Paper Published by  http://www.questionpapersdownload.com ANSWER ALL QUESIONS 3 long Questions of 15 Marks each (3X15) -45 Short Note Variety (15 Marks) Objective Type Questions (Fill in Blanks / True & False/Abbreviations) -15Marks Q.1. a) What is the concept of occurance of disease ? (5+5+5) b) What is illness? c) Desccribe the classification of disease? or a) What do you mean by Incubation Period ? b) Write the clarification of Micro Orgnism ? c) Write the factors affecting the growth & destruction of organism? Q2. a) Define bed sore? (5+4+6) b) What are the causes of bed sore ?