Skip to main content

10 QUESTION AND ANSWER FOR BIOLOGY NEET EXAM 2016

1.  Tyloses are found in _______.
(A) secondary xylem
(B) secondary phloem
(C) sclerenchyma fibres
(D) sclereids
Answer: (A) secondary xylem
2. Transpiration facilitates
(A) Opening of stomata
(B) Absorption of water by roots
(C) Excretion of minerals
(D) Electrolyte balance
Answer: (B) Absorption of water by roots
3. The World Intellectual Property Day is observed on ________.
(A) April, 26th
(B) June, 30th
(C) February, 29tth
(D) September, 5th
Answer:  (A) April, 26th
 4. The types of ribosomes found in prokaryotic cell are ________.
(A) 100 S
(B) 80 S
(C) 60 S
(D) 70 S
Answer: (D) 70 S

5. Which one of the following is an example of chlorophyllous thallophyte?
(A) Volvarialla
(B) Spirogyra
(C) Nephrolepis
(D) Gnetum

Answer: (B) Spirogyra

6. Which one of the following is NOT the reason for very high load of bilirubin in a newborn?
(A) Mother’s milk contains a high amount of bilirubin.
(B) Excessive red blood corpuscles in the newborn burst, releasing the bilirubin.
(C) Insoluble bilirubin in the intestine is reabsorbed by the blood.
(D) The liver of the newborn is too young to cope up with the heavy load of bilirubin.
Answer: (A) Mother’s milk contains a high amount of bilirubin.

7. Which one of the following is NOT the function of insulin?
(A) Increase the oxidation of glucose in the cells.
(B) Increases the permeability of cell membrane to glucose.
(C) Initiates the formation of hepatic glycogen from excess of glucose.
(D) Initiates the conversion of glycogen to glucose.
Answer: (D) Initiates the conversion of glycogen to glucose.

8. Which one of the following is not related to guttation?
(A) Water is given out during daytime
(B) Water given out is impure
(C)  Water is given out in the form of droplets
(D) none of the above
Answer:  (A) Water is given out during daytime

9. Which one of the following is NOT an antitranspirant?
(A) PMA
(B) BAP
(C) Silicon oil
(D) Low viscosity
Answer:  (B) BAP
10. Which one of the following is not a second messenger in hormone action?
(A) Calcium
(B) cGMP
(C) cAMP
(D) Sodium
Answer: (D) Sodium

Comments

Popular posts from this blog

B.SC 2ND YEAR CHEMISTRY QUESTION PAPERS

KUVEMPU UNIVERSITY SECOND YEAR B.SC CHEMISTRY EXAMINATION QUESTION PAPERS (FROM 2008 TO 2020)  Published by  www.questionpapersdownload.com   BSc II Year - Chemistry Paper-II_2016 - Download BSc II Year - Chemistry Paper-II_2017 - Download BSc II Year - Chemistry Paper-II_2014 - Download All other 2nd Year B.Sc Nursing Question Papers avaialble   Click here to download/view more B.Sc Nursing Question Papers 2010-2020 Chemistry Paper-II 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014  

PDO PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS

The PDO (Panchayath Development Officer) and Panchayath Secretary Examinations will be conducted by Karnataka Examination Authority. The Online registrations will be starting from 16/09/2016. Most candidates are requested us to provide previous question papers of PDO Examination. The Question papers of PDO Examination conducted in the year 2011 is published here. For more PDO Exam Questions Click here PART 1 COMPUTER KNOWLEDGE QUESTIONS PDO Exam Question Paper Page 2 PDO Exam Question Paper Page 3 PDO Exam Question Paper Page 4 PDO Exam Question Paper Page 5 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 01-05  PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS - PAGE NO. 6-10 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 11-14- General Kannada CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 15-19- General English CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 20-23- General Knowledge MORE PDO EXAM QUESTIONS Click here to Join Our Facebook group to ge

PRIMARY HEALTH CARE QUESTION PAPER

ANM (AUXILIARY NURSING MIDWIFERY)MODEL QUESTION PAPER PAPER-III Primary Health Care Question Paper Published by  http://www.questionpapersdownload.com ANSWER ALL QUESIONS 3 long Questions of 15 Marks each (3X15) -45 Short Note Variety (15 Marks) Objective Type Questions (Fill in Blanks / True & False/Abbreviations) -15Marks Q.1. a) What is the concept of occurance of disease ? (5+5+5) b) What is illness? c) Desccribe the classification of disease? or a) What do you mean by Incubation Period ? b) Write the clarification of Micro Orgnism ? c) Write the factors affecting the growth & destruction of organism? Q2. a) Define bed sore? (5+4+6) b) What are the causes of bed sore ?