KARNATAKA PDO/GPS EXAM QUESTION ANSWERS-15/10/2016

Question 1 :What is the percentage of women to be included in mate pannel?
A: 10 percent 
B: 20 percent
C: 30 percent 
D: 40 percent
Correct Answer: C: 30 percent 

Question 2 :The aim of National Rural employment gurantee Act is?
A: To give employment to skilled manual workers families 
B: To give employment to semi-skilled manual workers familes
C: To give employment to unskilled manual workers families for 50 days
D: To give employment to unskilled manual workers families for 100 days 
Correct Answer: D: To give employment to unskilled manual workers families for 100 days 

Question 3 :Who are eligible to be registered for this programme?
A: BPL Families 
B: Only man 
C: Every Village Family
D: Only woman
Correct Answer: C: Every Village Family


Question 4 :Who will bear the cost of Photo to be pasted on job card?
A: Zila parishad 
B: Family seeking registration
C: Gram panchayat from planning budged 
D: Panchayat Samati
Correct Answer: C: Gram panchayat from planning budged 

Question 5 :According to E-Muster roll of NREGA soft version 5.0, if there are five skilled and skilled manual labours at a work place, then how manuy muster rolls should be issued for these five labourers?
A: 5 
B: 1
C: 2 
D: 0
Correct Answer: B: 1

Question 6 :When mate fills the group daily wages paper of labourers then which labourer representatives sign/thumb impression is necessary?
A: The labourer groups nominated head 
B: only if mate
C: different representatives of labourers daily 
D: only female labourer
Correct Answer: C: different representatives of labourers daily 

Question 7 :What is the average wage rate of Rajasthan States?
A: 55 Rs 
B: 65 Rs
C: 75 Rs 
D: 85 Rs
Correct Answer: C: 75 Rs 

Question 8 :If the wages fluctuates between 70 Rs and 50 Rs then who will investigate the matter?
A: Assistant Engineer 
B: Junior Engineer
C: Programme Officer 
D: Chief Executive Engineer
Correct Answer: A: Assistant Engineer 

Question 9 :When did NREGA prgoramme come into operation in while of India?
A: 01.04.2008 
B: 04.05.2010
C: 02.08.2010 
D: None of these
Correct Answer: A: 01.04.2008 

Question 10 :what is necessary to sanction current year labour material proportion?
A: maximum labour days of previous year 
B: average wages of previous year
C: liabilities of current year 
D: all of the above
Correct Answer: D: all of the above

Popular Posts

KANNADA GRAMMAR PDF.

B.SC 2ND YEAR CHEMISTRY QUESTION PAPERS

2nd YEAR GNM QUESTION PAPERS

MA KANNADA PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS

BSC. FIRST YEAR QUESTION PAPERS- KUVEMPU UNIVERSITY

KPSC SDA Exam Question Paper with Answer 2019

RAILWAY STAFF NURSE EXAM QUESTION PAPER

3rd YEAR BA OLD QUESTION PAPERS

Staff Nurse entrance exam model question paper

KSOU OLD QUESTION PAPERS