Skip to main content

TET QUESTION PAPERS

Question #1.  The formula to find out the literacy rate is
(A) (Total no. of illiterates / Total population above 7 years of age) x 100
(B) (Total no. of literates / Total population below 6 years of age) x 100
(C) (Total no. of literates / Total population above 7 years of age) x 100
(D) (Total no. of literates / Total population above 6 years of age) x 100

Answer : (D)

Question #2.  Right to Constitutional Remedies comes under
(A) Fundamental
(B) Legal Rights
(C) Constitutional Rights
(D) Natural rights

Answer: (A)

Question #3 . In which state the first ‘Lok Ayukt’ was appointed?
(A) Rajasthan
(B) Maharashtra
(C) UP

(D) Bihar

Answer: (B)

Question #4.  A historical site is a place where

(A) Historians write history
(B) History-loving people gather
(C) Excavation activities are done 
(D) Relics of the past are found

Answer : (D)

Question #5.  An ordinary Bill passed by Parliament is returned by the president to Parliament for reconsideration. It is passed again by Parliament without any change.
(A) The Bill will be referred to the Supreme Court
(B) The Bill will automatically laps
(C) The president is free to withhold his assent again
(D) The President shall not withhold his assent

Answer:  (D)

Question #6.  Nagar Panchayats include
(A) Notification Area Committee
(B) Town area Committee
(C) Concurrent list
(D) Residuary powers of Union Government.

Answer: (C)

Question #7.  Which of the following approaches in teaching social sciences is gaining momentum in recent years?

(A) Discipline based approach
(B) Interdisciplinary approach
(C) Integrated approach
(D) Theme based approach

Answer : (C)

Question #8. In which of the following state is the similar bioreserve located?
(A) Punjab 
(B) West Bengal
(C) Orissa 
(D) Delhi

Answer: (C)

Question #9. Which of the following statements correctly defines the Judicial Review?
(A) The authority of the Courts to punish political offenders
(B) The authority of the Courts to correct the errors of the government
(C) The authority of the Courts to issue various writs
(D) The authority of the Courts to interpret the legality of laws

Answer: (D)

Popular posts from this blog

B.SC 2ND YEAR CHEMISTRY QUESTION PAPERS

KUVEMPU UNIVERSITY SECOND YEAR B.SC CHEMISTRY EXAMINATION QUESTION PAPERS (FROM 2008 TO 2020)  Published by  www.questionpapersdownload.com   BSc II Year - Chemistry Paper-II_2016 - Download BSc II Year - Chemistry Paper-II_2017 - Download BSc II Year - Chemistry Paper-II_2014 - Download All other 2nd Year B.Sc Nursing Question Papers avaialble   Click here to download/view more B.Sc Nursing Question Papers 2010-2020 Chemistry Paper-II 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014  

PDO PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS

The PDO (Panchayath Development Officer) and Panchayath Secretary Examinations will be conducted by Karnataka Examination Authority. The Online registrations will be starting from 16/09/2016. Most candidates are requested us to provide previous question papers of PDO Examination. The Question papers of PDO Examination conducted in the year 2011 is published here. For more PDO Exam Questions Click here PART 1 COMPUTER KNOWLEDGE QUESTIONS PDO Exam Question Paper Page 2 PDO Exam Question Paper Page 3 PDO Exam Question Paper Page 4 PDO Exam Question Paper Page 5 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 01-05  PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS - PAGE NO. 6-10 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 11-14- General Kannada CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 15-19- General English CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 20-23- General Knowledge MORE PDO EXAM QUESTIONS Click here to Join Our Facebook group to ge

PRIMARY HEALTH CARE QUESTION PAPER

ANM (AUXILIARY NURSING MIDWIFERY)MODEL QUESTION PAPER PAPER-III Primary Health Care Question Paper Published by  http://www.questionpapersdownload.com ANSWER ALL QUESIONS 3 long Questions of 15 Marks each (3X15) -45 Short Note Variety (15 Marks) Objective Type Questions (Fill in Blanks / True & False/Abbreviations) -15Marks Q.1. a) What is the concept of occurance of disease ? (5+5+5) b) What is illness? c) Desccribe the classification of disease? or a) What do you mean by Incubation Period ? b) Write the clarification of Micro Orgnism ? c) Write the factors affecting the growth & destruction of organism? Q2. a) Define bed sore? (5+4+6) b) What are the causes of bed sore ?