Skip to main content

CIVIL ENGINEERING MULTIPLE CHOICE QUESTION ANSWERS

1. The volume of one bag of cement weighing 50 kg is
 (1) 0.05 m3
 (2) 0.0245 m3
 (3) 0.0345 m3
 (4) 0.0445 m3
Answer: (3) 0.0345 m3

2. Linseed oil in paint is used as a
 (1) Thinner
 (2) Pigment
 (3) Vehicle
 (4) Base
Answer:  (3) Vehicle

3. Fine aggregates are those which pass and retain on these IS sieves respectively. Their sizes are
 (1) 6 mm & 75 μ
 (2) 4.75 mm & 75 μ
 (3) 75 μ & 4.75 mm

 (4) 10 mm & 4.75 mm
Answer:  (2) 4.75 mm & 75 μ

4. If the temperature of rod of length L is increased by T °C, whose coefficient of linear expansion is α
and Young’s modulus E then free expansion of the rod due to increase in temperature is given by
(1) αTEL
(2) αTL
(3) αTE
(4) αTE2L
Answer:  (2) αTL

5. The simple bending equation is given by
 (1) (M/I) = (y/f) = (E/R)
 (2) (M/I) = (f/y) = (E/R)
 (3) (M/I) = (f/y) = (R/E)
 (4) (I/M) = (f/y) = (E/R)
Answer:  (2) (M/I) = (f/y) = (E/R)

6. Euler’s critical load of a column whose effective length L is given by
(1) (ΠEI/L2)
(2) (Π2EI/L2)
(3) (ΠEI2/L2)
(4) (ΠE2 I/L2 )
Answer: (2) (Π2EI/L2)

7. The process of finishing the joints with mortar of rich mix in brick and stone masonry is called
 (1) facing
 (2) pointing
 (3) plastering
 (4) guniting
Answer:  (2) pointing

8. The stone masonry adopted in construction of architectural importance which gives smooth appearance is
 (1) Ashlar masonry
 (2) Coursed rubble masonry
 (3) Uncoursed rubble masonry
 (4) Random rubble masonry
Answer:  (1) Ashlar masonry

9. The lean-to-roof is suitable for a maximum span of
(1) 3 m
(2) 2.5 m
(3) 3.5 m
(4) 4 m
Answer:(2) 2.5 m

10. A window projecting outward from the walls of a room is termed as
 (1) Dormer window
 (2) Louvered window
 (3) Bay window
 (4) Skylight
Answer:  (3) Bay window

11. The most suitable door for an entrance to an air-conditioned room is
 (1) Revolving door
 (2) Collapsible door
 (3) Louvered door
 (4) Sliding door
Answer:  (1) Revolving door

12. The tapering steps which are provided to change the direction of a stair is
 (1) Landing
 (2) Spiral steps
 (3) Winders
 (4) Going
Answer:  (3) Winders

Popular posts from this blog

B.SC 2ND YEAR CHEMISTRY QUESTION PAPERS

KUVEMPU UNIVERSITY SECOND YEAR B.SC CHEMISTRY EXAMINATION QUESTION PAPERS (FROM 2008 TO 2020)  Published by  www.questionpapersdownload.com   BSc II Year - Chemistry Paper-II_2016 - Download BSc II Year - Chemistry Paper-II_2017 - Download BSc II Year - Chemistry Paper-II_2014 - Download All other 2nd Year B.Sc Nursing Question Papers avaialble   Click here to download/view more B.Sc Nursing Question Papers 2010-2020 Chemistry Paper-II 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014  

PDO PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS

The PDO (Panchayath Development Officer) and Panchayath Secretary Examinations will be conducted by Karnataka Examination Authority. The Online registrations will be starting from 16/09/2016. Most candidates are requested us to provide previous question papers of PDO Examination. The Question papers of PDO Examination conducted in the year 2011 is published here. For more PDO Exam Questions Click here PART 1 COMPUTER KNOWLEDGE QUESTIONS PDO Exam Question Paper Page 2 PDO Exam Question Paper Page 3 PDO Exam Question Paper Page 4 PDO Exam Question Paper Page 5 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 01-05  PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS - PAGE NO. 6-10 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 11-14- General Kannada CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 15-19- General English CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 20-23- General Knowledge MORE PDO EXAM QUESTIONS Click here to Join Our Facebook group to ge

PRIMARY HEALTH CARE QUESTION PAPER

ANM (AUXILIARY NURSING MIDWIFERY)MODEL QUESTION PAPER PAPER-III Primary Health Care Question Paper Published by  http://www.questionpapersdownload.com ANSWER ALL QUESIONS 3 long Questions of 15 Marks each (3X15) -45 Short Note Variety (15 Marks) Objective Type Questions (Fill in Blanks / True & False/Abbreviations) -15Marks Q.1. a) What is the concept of occurance of disease ? (5+5+5) b) What is illness? c) Desccribe the classification of disease? or a) What do you mean by Incubation Period ? b) Write the clarification of Micro Orgnism ? c) Write the factors affecting the growth & destruction of organism? Q2. a) Define bed sore? (5+4+6) b) What are the causes of bed sore ?