NURSING EXAM QUESTION ANSWERS.PDF

Question 1:-Most common side effect of oral morphine used for cancer pain management is
 A:-Itching
 B:-Addiction
 C:-Respiratory depression
 D:-Constipation
 Correct Answer:- Option- D:-Constipation

Question 2:-Which of the following is a fungal disease?
 A:-Leptospirosis
 B:-Ascariasis
 C:-Candidiasis
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option- C:-Candidiasis

Question 3:-The antidote for magnesium sulphate in eclampsia
 A:-Sodium Bicarbonate
 B:-Calcium Gluconate
 C:-Calcium Carbonate
 D:-Sodium Chloride

 Correct Answer:- Option- B:-Calcium Gluconate

Question 4:-Personal data in the medical record is owned by.
 A:-Physician
 B:-Next of kin
 C:-Hospital
 D:-Patient

 Correct Answer:- Option- B:-Next of kin

Question 5:-Pontiac fever is caused by
 A:-Legionella pneumophila
 B:-Pseudomonas
 C:-Coxiella burnetii
 D:-Mycoplasma
 Correct Answer:- Option- A:-Legionella pneumophila

Question 6:-Which among the following is the laboratory test done for the detection of AIDS?
 A:-ELISA test
 B:-Western blot
 C:-Mantoux test
 D:-Both (1) and (2)

 Correct Answer:- Option- D:-Both (1) and (2)

Question 7:-Bed day is
A:-The number of inpatients present in the hospital
B:-A unit of measure denoting the presence of an inpatient bed set up and staffed for use in one 8 hrs period
C:-A unit of measure denoting the presence of an inpatient bed set up and staffed for use in one 12 hrs period
D:-A unit of measure denoting the presence of an inpatient bed set up and staffed for use in one 24 hrs period
 Correct Answer:- Option-D:-A unit of measure denoting the presence of an inpatient bed set up and staffed for use in one 24 hrs period

Question 8 :-The type of mosquito transmitting Japanese Encephalitis
 A:-Aedes
 B:-Anopheles
 C:-Culex
 D:- Mansonia
 Correct Answer:- Option- C:-Culex

Question 9:-Which bony part is not related to ureter ?
 A:-Anterior superior iliac spine
 B:-Tips of transverse processes of lumbar vertebrae
 C:-Ischial spine
 D:-Sacroiliac joint
 Correct Answer:- Option- A:-Anterior superior iliac spine

Question 10:-Prevention of food adulteration Act was enacted in
 A:-1934
 B:-1944
 C:-1954
 D:-1966
 Correct Answer:- Option- C:-1954

Online Nursing Exam Queation Answers.pdf.
Click on the above link to download above question answers in pdf format












Click here for more nursing exam question answers

Popular Posts

PDO PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS

B.SC 2ND YEAR CHEMISTRY QUESTION PAPERS

CHILD HEALTH NURSING MODEL QUESTION PAPER- ANM

PRIMARY HEALTH CARE QUESTION PAPER

KANNADA GRAMMAR PDF.

KSOU B.ED QUESTION PAPERS

Staff Nurse entrance exam model question paper

MENTAL HEALTH AND PSYCHIATRIC NURSING -GNM QUESTION PAPER

RAILWAY STAFF NURSE EXAM QUESTION PAPER

ADARSHA Entrance Exam Question Papers with Answer Key