PDO EXAM QUESTION ANSWERS

PDO Exam Questions with Answers -Mizoram Panchayath Related Question Answers

Question1 :IAY became an independent scheme in the year
A: 3rd Jan, 1996
B: 1st Jan, 1995
C: 1st Jan, 1996
D: 1st Jan, 1994
Answer: C

Question2 :Reservation under IAY for disabled persons below poverty line is
A: 4%
B: 2%
C: 6%
D: 3%
Answer: D



Question3 :IAY is a cost-sharing basis between the Government of India and the States in the ratio
A: 20:80
B: 70:30
C: 80:20
D: 90:10
Answer: D

Question4 :In IAY, the benefit to non- SC/ ST should not exceed ________ of total IAY allocation during a financial year
A: 40%
B: 20%
C: 60%
D: 30%
Answer: A
Question5 :In IAY,the construction of houses should be done by the ________ from the beginning
A: Gram Panchayat
B: NGO’s
C: Beneficiaries
D: Zilla Parishads
Answer: C


Question6 :Plinth area of the houses in IAY should not be less than
A: 20 sq.mts
B: 25 sq.mts
C: 20 sq.fts
D: 20 sq.cms
Answer: A
Question7 :Each Indira Awaas Yojana dwelling unit is provided with a ___________
A: Gas cylinder
B: Smokeless chulha
C: Water tank
D: Free power connection
Answer: B
Question8 :At district level, IAY funds are operated by
A: DC
B: DRDA
C: SIRD
D: MRB
Answer: B



Question9 :At village level, IAY are operated by
A: MHIP
B: YMA
C: MUP
D: Gram Panchayat
Answer: D

Question10 :On completion of an IAY house, DRDA concerned should ensure that for each house so constructed, a board is set up displaying clearly the house built under IAY and should indicate
A: IAY logo and name of the beneficiaries
B: Name of the beneficiaries and year of construction
C: IAY logo and year of construction
D: IAY logo, name of the beneficiaries and year of construction
Answer: D

PDO EXAM QUESTION ANSWERS


Popular Posts

KANNADA GRAMMAR PDF.

B.SC 2ND YEAR CHEMISTRY QUESTION PAPERS

KSOU B.ED QUESTION PAPERS

2nd YEAR GNM QUESTION PAPERS

RAILWAY STAFF NURSE EXAM QUESTION PAPER

GNM QUESTION PAPERS - 1ST YEAR- KSDNEB

PDO PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS

MA KANNADA PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS

MEDICAL RECORD TECHNICIAN MODEL QUESTIONS

Staff Nurse entrance exam model question paper