Skip to main content

Pulmonary Medicine Lecturer Recruitment Exam Question paper

Question1:-Which of the following river is known as 'Sorrow of Bengal' ?
 A:-Ganga
 B:-Damodar
 C:-Brahmaputra
 D:-Yamuna
 Correct Answer:- Option-B
Question2:-The best indicator of economic development of any country is
 A:-Per capita income
 B:-Agriculture
 C:-Transport
 D:-Gross production
 Correct Answer:- Option-A
Question3:-Sumita Sanyal was associated with which field ?
 A:-Politics
 B:-Sports
 C:-Science
 D:-Film Industry
 Correct Answer:- Option-D
Question4:-The headquarters of UNESCO
 A:-Paris
 B:-New York
 C:-Rome
 D:-Geneva
 Correct Answer:- Option-A
Question5:-Year of Poona Pact
 A:-1919
 B:-1929
 C:-1932
 D:-1942
 Correct Answer:- Option-C
Question6:-Founder of Sadhujana Paripalana Sangham
 A:-Sree Narayana Guru
 B:-Pandit Karuppan
 C:-Ayyankali
 D:-Thycaud Ayya
 Correct Answer:- Option-C
Question7:-What is the full form of NCERT ?
 A:-National Council for Educational Resources and Teaching
 B:-National Council of Employees Remedial Teaching
 C:-National Council of Educational Research and Training
 D:-National Council for Employees Research and Training
 Correct Answer:- Option-C
Question8:-The `18^(th)` anniversary of Kargil Vijay Diwas has celebrated on which day in India ?
 A:-2017 July 22
 B:-2017 June 22
 C:-2017 July 26
 D:-2017 June 26
 Correct Answer:- Option-C

Question9:-Who issued the famous 'Kundara Proclamation' ?
 A:-Pazhassi Raja
 B:-Velu Thampi Dalawa
 C:-Marthanda Varma
 D:-Paliathachan
 Correct Answer:- Option-B
Question10:-'Jathikummi' was the famous work of
 A:-Dr. Palpu
 B:-V. T. Bhattathirippad
 C:-Kumaranasan
 D:-Pandit Karuppan
 Correct Answer:- Option-D
Question11:-Atma Vidya Sangham was founded by
 A:-Vagbhatananda
 B:-Sahodaran Ayyappan
 C:-Velukkutty Arayan
 D:-Brahmananda Swami Sivayogi
 Correct Answer:- Option-A
Question12:-Temple Entry Proclamation was issued by
 A:-Marthanda Varma
 B:-Swathithirunnal
 C:-Darmaraja
 D:-Sree Chithira Thirunal Balarama Varma
 Correct Answer:- Option-D
Question13:-In the National Flag which colour is used in the wheel ?
 A:-Red
 B:-Navy Blue
 C:-green
 D:-White
 Correct Answer:- Option-B
Question14:-First Five Year Plan was started in which year ?
 A:-1949
 B:-1951
 C:-1959
 D:-1961
 Correct Answer:- Option-B
Question15:-First Regular Indian Censes was conducted in
 A:-1889
 B:-1888
 C:-1881
 D:-1880
 Correct Answer:- Option-C
Question16:-2017 World Athletic Championship was held at
 A:-New York
 B:-Russia
 C:-Germany
 D:-London
 Correct Answer:- Option-D
Question17:-Founder of Travancore Muslim Mahajana Sabha
 A:-Vakkom Adbul Khadar Moulavi
 B:-Khan Abdul Gafferkhan
 C:-Sayyed Ahamed Khan
 D:-Muhammed Abdu Rahman Saheb
 Correct Answer:- Option-A
Question18:-Who was honoured with the title 'Bharata Kesari' by the President of India ?
 A:-Sree Narayana Guru
 B:-Mannathu Padmanabha Pillai
 C:-Kumara Guru
 D:-Kumaranasan
 Correct Answer:- Option-B
Question19:-The famous tourist centre Ajanta is situated at
 A:-Gujarat
 B:-Goa
 C:-Madhya Pradesh
 D:-Maharashtra
 Correct Answer:- Option-D
Question20:-1857 Revolt was started at
 A:-Meerut
 B:-Jhansi
 C:-Kanpur
 D:-Bihar

 Correct Answer:- Option-A
Question21:-Alpha 1 anti trypsine deficiency is caused by mutation in the gene
 A:-SERPINA1
 B:-ACVRL1
 C:-SFTPA2
 D:-CSF2RA
 Correct Answer:- Option-A
Question22:-At the end of a deep breath what percent of lung volume is air ?
 A:-60
 B:-80
 C:-70
 D:-90
 Correct Answer:- Option-B
Question23:-Fibre types in respiratory muscles that help in sneezing and coughing is
 A:-Type I
 B:-Type IIa
 C:-Type IIb
 D:-Type IIx
 Correct Answer:- Option-D
Question24:-Most common pattern of ILD in Rheumatoid arthritis is
 A:-UIP
 B:-COP
 C:-NSIP
 D:-DIP
 Correct Answer:- Option-A
Question25:-Fall in FEV1 in non-smoking adults are at the rate of
 A:-15 ml/year
 B:-30 ml/year
 C:-45ml/year
 D:-60ml/year
 Correct Answer:- Option-B
Question26:-All are true regarding COPD exacerbations, except
 A:-Best predictor of future exacerbations
 B:-More common in patients with chronic cough and sputum production
 C:-Spirometry during the acute exacerbation is usually helpful in predicting the severity and duration
 D:-Many of these eventually resolve without specific treatment
 Correct Answer:- Option-C
Question27:-All are causes of exacerbations of asthma, except
 A:-Rhino virus
 B:-Hemophilus influenza
 C:-Chlamydia
 D:-Para influenza virus
 Correct Answer:- Option-B
Question28:-Anti inflammatory action of theophyllins are mediated through
 A:-Phosphodiesterase
 B:-Histone deacetylase2
 C:-All of the above
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-B
Question29:-NSAID well tolerated in Aspirin induced asthma is
 A:-Indomethacine
 B:-Ketorolac
 C:-Piroxicam
 D:-Sodium salicylate
 Correct Answer:- Option-D
Question30:-Prevalence of exercise induced asthma may be more in the following group
 A:-Children
 B:-Elite athletes
 C:-All of the above
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-C
Question31:-The most effective drug in exercise induced asthma is
 A:-Beta adrenergic agonists
 B:-Chromolin sodium
 C:-Theophyllins
 D:-Leukotriene antagonists
 Correct Answer:- Option-A
Question32:-Pathognomonic of ABPA among the following is
 A:-Elevated aspergillus specific IgE
 B:-Elevated aspergillus specific IgG
 C:-Charcot-Leyden crystals
 D:-Hyphae filled mucous plug
 Correct Answer:- Option-D
Question33:-Unilateral vocal cord paralysis causes
 A:-Variable intrathoracic obstruction
 B:-Variable extra thoracic obstruction
 C:-Fixed intrathoracic obstruction
 D:-Fixed extra thoracic obstruction
 Correct Answer:- Option-B
Question34:-Most common type of benign tracheal tumour is
 A:-Chondroma
 B:-Papilloma
 C:-Hemangioma
 D:-Hamartoma
 Correct Answer:- Option-A
Question35:-All are true in Vocal Cord Dysfunction, except
 A:-Stridor/wheeze
 B:-Symptoms may remit without treatment
 C:-Presence of bronchial hyper responsiveness
 D:-Normal alveolar arterial gradient
 Correct Answer:- Option-C
Question36:-F508 del mutation in cystic fibrosis results in
 A:-Block in processing
 B:-Block in regulation
 C:-Altered conductance
 D:-Reduced synthesis
 Correct Answer:- Option-A
Question37:-Risk factors for liver disease in cystic fibrosis are all the following, except
 A:-Meconium ileus
 B:-PiZ heterozygous state
 C:-TGF beta-1 polymorphism
 D:-Female sex
 Correct Answer:- Option-D
Question38:-Infections with the following organism is associated with development of bronchiectasis.
 A:-Streptococcus pneumoniae
 B:-Haemophilus influenzae
 C:-Staphylococcus aureus
 D:-Morexella catarrhalis
 Correct Answer:- Option-C
Question39:-Most common form of ILD is
 A:-Hypersensitivity pneumonitis
 B:-Sarcoidosis
 C:-CT-ILD
 D:-IPF
 Correct Answer:- Option-D
Question40:-Differentiating feature between RB-ILD and DIP is
 A:-Age of onset
 B:-Involvement of alveoli
 C:-Smoking score more than 30 pack years
 D:-Golden brown pigments in macrophages
 Correct Answer:- Option-B
Question41:-Detergent workers disease is caused by
 A:-Cladosporium spp.
 B:-Pseudomonas spp.
 C:-Aureobasidium spp.
 D:-Bacillus subtilis
 Correct Answer:- Option-D
Question42:-Shrinking lung syndrome is seen in
 A:-SLE
 B:-Emphysema
 C:-IPF
 D:-Scleroderma
 Correct Answer:- Option-A
Question43:-All are true regarding Rheumatoid pleural effusion, except
 A:-Low sugar
 B:-Leukocytosis
 C:-pH more than 7.2
 D:-Exudative effusion
 Correct Answer:- Option-C
Question44:-Radiologic appearance of PLCH include all, except
 A:-Mid and lower zone involvement
 B:-Ill defined nodules
 C:-Cysts of bizarre shape
 D:-Pleural thickening
 Correct Answer:- Option-A
Question45:-All are true regarding Alveolar microlithiasis, except
 A:-Autosomal recessive disorder
 B:-Calcium metabolism disorder
 C:-Asymptomatic with abnormal CXR

 D:-Mutation in Type II b sodium phosphate cotransporter gene
 Correct Answer:- Option-B
Question46:-In which year Robert Koch received Nobel Prize for his contribution in the field of Tuberculosis ?
 A:-1888
 B:-1905
 C:-1912
 D:-1886
 Correct Answer:- Option-B
Question47:-National Tuberculosis programme was started in India in the year
 A:-1906
 B:-1956
 C:-1978
 D:-1962
 Correct Answer:- Option-D
Question48:-Swimming pool granuloma is caused by
 A:-M.marinum
 B:-M.ulcerans
 C:-M.avium
 D:-M.smegmatis
 Correct Answer:- Option-A
Question49:-All are solid culture media in Tuberculosis, except
 A:-L-J medium
 B:-Loeffler serum slope
 C:-Middlebrooks medium
 D:-Pawlowskys medium
 Correct Answer:- Option-C
Question50:-Most common form of skeletal tuberculosis is
 A:-Tuberculosis of hip
 B:-Tuberculosis of knee joint
 C:-Spinal tuberculosis
 D:-Tuberculosis of shoulder joint
 Correct Answer:- Option-C
Question51:-Which of the following is unusual in Churg stauss syndrome ?
 A:-cANCA
 B:-Elevated ESR
 C:-Elevated CRP
 D:-Elevated Eosinophil Count
 Correct Answer:- Option-A
Question52:-Which is not true in chylothorax ?
 A:-Lymphocyte predominant
 B:-Exudate
 C:-Elevated LDH
 D:-Pleural fluid triglyceride more than 110 mg/dl
 Correct Answer:- Option-C
Question53:-Triad of Yellow nail syndrome consists of all, except
 A:-Nail changes
 B:-Pleural effusion
 C:-Bronchiectasis
 D:-Lymphedema
 Correct Answer:- Option-C
Question54:-Most common lung cancer type associated with pleural involvement
 A:-Squamous cell carcinoma
 B:-Adenocarcinoma
 C:-Large cell carcinoma
 D:-Small cell carcinoma
 Correct Answer:- Option-B
Question55:-All are true regarding pleural effusion associated with mesothelioma, except
 A:-Presence of hyaluronic acid is diagnostic
 B:-Low pH
 C:-Low sugar
 D:-LDH concentration greater than that of carcinoma of pleura
 Correct Answer:- Option-A
Question56:-Haller index suggesting significant sternal depression in Pectus excavatum is
 A:-2.5
 B:-More than 3.25
 C:-Less than 3.25
 D:-Less than 2.5
 Correct Answer:- Option-B
Question57:-Chronic mountain sickness is characterized by all the features, except
 A:-Dyspnoea on exertion
 B:-Extreme polycythemia
 C:-Elevated haematocrit
 D:-Pulmonary hypertension
 Correct Answer:- Option-A
Question58:-EGFR mutations positive lung cancers have all the following features, except
 A:-Exclusively in NSCLC
 B:-More in women
 C:-More in smokers
 D:-20-30% Asian lung cancer patients
 Correct Answer:- Option-C
Question59:-Carcinoid syndrome is seen in all, except
 A:-Carcinoid tumours
 B:-Large cell carcinoma
 C:-Squamous cell carcinoma
 D:-Small cell carcinoma
 Correct Answer:- Option-C
Question60:-Hypercalcemia most frequently occur in
 A:-Squamous cell cancer
 B:-Adenocarcinoma
 C:-Small cell lung cancer
 D:-Large cell carcinoma
 Correct Answer:- Option-A
Question61:-Spherical pneumonia is associated with
 A:-Streptococcal pneumonia
 B:-Haemophilus influenza
 C:-Coxiella burnetti
 D:-All of the above
 Correct Answer:- Option-D
Question62:-Which is not true about pneumatoceles ?
 A:-Seen in young children
 B:-Develop late in the course of pneumonia
 C:-Thin walled air filled spaces
 D:-Disappear in a few months
 Correct Answer:- Option-B
Question63:-Liver function abnormalities and clinical hepatitis in atypical pneumonia usually suggest
 A:-Qfever
 B:-Mycoplasma pneumonia
 C:-Legionella pneumonia
 D:-Chlamydia pneumonia
 Correct Answer:- Option-A
Question64:-Lemmiere syndrome is caused by
 A:-M.abscesus
 B:-Peptostreptococcus
 C:-Prevotella oralis
 D:-F.necrophorum
 Correct Answer:- Option-D
Question65:-Important infection in post transplant patients, beyond one month post surgery is
 A:-CMV
 B:-P. jiroveci
 C:-A. fumigates
 D:-Nocardia asteroides
 Correct Answer:- Option-A
Question66:-Mechanism of action of fluoroquinolones is
 A:-Inhibition of protein synthesis
 B:-Interfere with DNA gyrase/topoisomerase IV leading to cell wall lysis
 C:-LPS mediated increased cell wall permeability to antibiotics
 D:-Both (a) and (c)
 Correct Answer:- Option-B
Question67:-Most common site for aspiration pneumonia is
 A:-Superior segment of RLL
 B:-Posterior segment of LUL
 C:-Medial segment of RML
 D:-Superior segment of LLL
 Correct Answer:- Option-A
Question68:-Most likely diagnosis in an edentulous patient presenting with a cavitating lesion in CXR in all, except
 A:-Bronchial obstruction
 B:-Pulmonary embolus
 C:-Septic embolus
 D:-Lung abscess
 Correct Answer:- Option-D
Question69:-Diagnostic threshold for BAL in nosocomial pneumonia is
 A:-`10^(5)` CFU/ml
 B:- `10^(3)` CFU/ml
 C:-`10^(4) ` CFU/ml
 D:-` 10^(6) ` CFU/ml
 Correct Answer:- Option-C
Question70:-Which of the following mycobacteriae is not associated with human infection ?
 A:-M.africanum
 B:-M.canettii
 C:-M.bovis BCG

 D:-M.caprae
 Correct Answer:- Option-D
Question71:-Droplet nuclei are not the mode of transmission among the following diseases
 A:-Measles
 B:-Tuberculosis
 C:-Influenza
 D:-Varicella
 Correct Answer:- Option-C
Question72:-Most common form of extrapulmonary tuberculosis is
 A:-Pleural effusion
 B:-Spinal tuberculosis
 C:-Genitourinary TB
 D:-Lymphnode TB
 Correct Answer:- Option-D
Question73:-All are true about Xpert-MTB-RIF, except
 A:-Nucleic acid amplification test
 B:-Sophisticated laboratory needed, not useful in resource poor settings
 C:-Simultaneously detects RIF resistance
 D:-Specificity 90-100%
 Correct Answer:- Option-B
Question74:-Diagnostic test of choice in pneumocystis jerovecii, is
 A:-Diff-Quick stain
 B:-Induced sputum with direct immunofluorescent staining
 C:-Wright's stain
 D:-Toluidine blue O
 Correct Answer:- Option-B
Question75:-Mechanism of Bleomycin lung toxicity include all, except
 A:-Generation of oxygen free radicals
 B:-Direct effects on DNA
 C:-Absence of enzyme Bleomycin hydrolase
 D:-Inhibition of enzyme Bleomycin hydrolase
 Correct Answer:- Option-D
Question76:-Which is not correct about omalizumab ?
 A:-Recombinant humanised antibody
 B:-Dose dependent on serum level of IgE alone
 C:-Indicated in moderate to severe allergic asthma
 D:-Should not be initiated at acute stage of asthma
 Correct Answer:- Option-B
Question77:-IRIS can occur in all the following conditions in a patient with HIV, except
 A:-Mycobacterium tuberculosis
 B:-Leishmaniasis
 C:-Fungal infections
 D:-Bacterial pneumonia
 Correct Answer:- Option-D
Question78:-Permissive hyper capnoea is used in all the following, except
 A:-Acute lung injury
 B:-Increased intracerebral pressure
 C:-ARDS
 D:-Neonatal respiratory failure
 Correct Answer:- Option-B
Question79:-Oral bio-availability is maximum for which among the following inhaled steroids ?
 A:-Fluticasone
 B:-Mometasone
 C:-Ciclasonide
 D:-Beclomethasone
 Correct Answer:- Option-D
Question80:-All are features of chronic eosinophilic pneumonia, except
 A:-Elevated eosinophil count in blood and BAL
 B:-Reverse pulmonary edema pattern in CXR
 C:-Male sex predominance
 D:-Presence of interstitial fibrosis pathologic hall mark
 Correct Answer:- Option-C
Question81:-Chronic pleuritic pain is characteristic in
 A:-Lung cancer
 B:-Pneumoconiosis
 C:-Pulmonary embolism
 D:-Mesothelioma
 Correct Answer:- Option-D
Question82:-Absolute contraindication for argonplasma coagulation is
 A:-Implantable defibrillator
 B:-`FiO_(2)` less than 0.4
 C:-Major airway bleed
 D:-Post infectious airway stenosis
 Correct Answer:- Option-A
Question83:-Elevated DLCo in asthma is due to
 A:-Associated large lung volume
 B:-Increased perfusion of well ventilated upper zones
 C:-None of the above
 D:-both (1) & (2)
 Correct Answer:- Option-D
Question84:-Varenicline helps in smoking cessation by a) Being partial agonist of nicotinic cholinergic receptor b) Blocks
effects of smoke on nicotine receptor c) As a result of receptor blockade nicotine withdrawal symptoms are relieved d)
Desire to smoke is reduced
 A:-a, b and c
 B:-b, c and d
 C:-a, b and d
 D:-a, c and d
 Correct Answer:- Option-C
Question85:-Which is not true about Pancoast syndrome ?
 A:-Most common initial symptom is shoulder pain
 B:-Intrinsic muscles of the hand may be involved
 C:-Associated with superior sulcus tumour
 D:-CT is superior imaging modality
 Correct Answer:- Option-D
Question86:-Malignancy commonly associated with airway metastasis is
 A:-Prostatic cancer
 B:-Colon cancer
 C:-Osteogenic sarcoma

 D:-Ca. Tongue
 Correct Answer:- Option-B
Question87:-Criteria for diagnosing a definite Hereditary Hemorrhagic Telangiectasia include all, except
 A:-Recurrent spontaneous nose bleeds
 B:-Mucocutaneous telangiectasia
 C:-No first degree relative involved
 D:-Visceral involvement
 Correct Answer:- Option-C
Question88:-Skin manifestation that is specific for sarcoidosis
 A:-Erythema nodosum
 B:-Lupus pernio
 C:-Subcutaneous nodules
 D:-Plaques
 Correct Answer:- Option-B
Question89:-Not true about Idiopathic Pulmonary Hemosiderosis, from the following is
 A:-Predominantly disease of children
 B:-Recurrent haemoptysis
 C:-Renal involvement is common
 D:-Histology of lung shows bland alveolar haemorrhage with hemosiderin accumulation
 Correct Answer:- Option-C
Question90:-The commonest type of lung carcinoma seen in women and non-smokers
 A:-Adenocarcinoma
 B:-Large cell carcinoma
 C:-Small cell carcinoma
 D:-Squamous cell carcinoma
 Correct Answer:- Option-A
Question91:-The commonest malignant tumour seen in asbestos worker
 A:-Bronchogenic carcinoma
 B:-Gastric carcinoma
 C:-Glioblastoma multiforme
 D:-Malignant mesothelioma
 Correct Answer:- Option-A
Question92:-Cushing syndrome is usually associated with all, except
 A:-Carcinoid tumour
 B:-Squamous cell carcinoma
 C:-Neuroblastoma
 D:-Small cell carcinoma
 Correct Answer:- Option-B
Question93:-Most common radiological pattern associated with Bronchioloalveolar carcinoma
 A:-Multiple nodular lesions
 B:-Consolidative pattern
 C:-Perihilar opacity with cavitation
 D:-Single nodular lesions
 Correct Answer:- Option-D
Question94:-The commonest type of emphysema
 A:-Irregular
 B:-Centriacinar
 C:-Panacinar
 D:-Paraseptal
 Correct Answer:- Option-B
Question95:-The pneumoconiosis which can be seen commonly in tobacco smokers is
 A:-Anthrocosis
 B:-Byssinosis
 C:-Siderosis
 D:-Silicosis
 Correct Answer:- Option-A
Question96:-The type of pneumoconiosis in which eggshell calcification of hilar lymph nodes is seen in chest X-ray is
 A:-Anthracosis
 B:-Berylliosis
 C:-Coalworkers pneumoconiosis
 D:-Silicosis
 Correct Answer:- Option-D
Question97:-Bronchial carcinoma can be associated with all except
 A:-Acanthosis nigricans
 B:-Myesthenia gravis
 C:-Hypercalcaemia
 D:-SIADH
 Correct Answer:- Option-B
Question98:-All are true about asbestosis except
 A:-Asteriod bodies are characteristic
 B:-Begins in the lower lobe and subpleurally
 C:-Marked diffuse pulmonary interstial fibrosis
 D:-Pleural plaques most common manifestation
 Correct Answer:- Option-A
Question99:-All are true about silicosis except
 A:-Most prevalent chronic occupational disease in the world
 B:-Quartz is most commonly implicated form
 C:-Initial lesions tend to localize in the lower lung zone
 D:-There is no known clear association of silica and development of lung cancer
 Correct Answer:- Option-C
Question100:-Bedaquiline is not started in MDR TB in all the situations, except
 A:-Pyrazinamide and at least 4 second line drugs are not available according to sensitivity tests
 B:-Uncontrolled cardiac arrhythmia requiring medication
 C:-Prolonged QT interval (more than 450 ms)
 D:-Presence of chorioretinitis
 Correct Answer:- Option-A

Exam: Senior Lecturer in Tuberculosis and Respiratory
Medicine(Pulmonary Medicine)
Kerala Public Service Commission

Popular posts from this blog

PDO EXAM QUESTION PAPER

Panchayath Raj related and General questions for PDO Recruitment exam preparation CLICK HERE FOR PDO PREVIOUS QUESTION PAPER PAGE NO. 01-05  PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS - PAGE NO. 6-10 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 11-14- General Kannada CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 15-19- General English CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 20-23- General Knowledge MORE PDO EXAM QUESTIONS 1. NGO can run by A. One pioneer B. Single trustee C. A board of trustees D. All above Answer:  D. All above 2. Meaning of BPL in the context of rural development in India is A. Bellow Poverty Line  B. Bellow Passing Level C. Backward & Poor Level  D. Backward & Poverty Line Answer:  A. Bellow Poverty Line  3. This programme is related with farmers‟ training A. FTEP  B. FTC  C. KVK  D. All above Answer:  D. All above 4. Taluka Panchayat is also known as  A. Pancha

PDO PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS

The PDO (Panchayath Development Officer) and Panchayath Secretary Examinations will be conducted by Karnataka Examination Authority. The Online registrations will be starting from 16/09/2016. Most candidates are requested us to provide previous question papers of PDO Examination. The Question papers of PDO Examination conducted in the year 2011 is published here. For more PDO Exam Questions Click here PART 1 COMPUTER KNOWLEDGE QUESTIONS PDO Exam Question Paper Page 2 PDO Exam Question Paper Page 3 PDO Exam Question Paper Page 4 PDO Exam Question Paper Page 5 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 01-05  PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS - PAGE NO. 6-10 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 11-14- General Kannada CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 15-19- General English CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 20-23- General Knowledge MORE PDO EXAM QUESTIONS Click here to Join Our Facebook group to ge

3rd YEAR BA OLD QUESTION PAPERS

KARNATAKA STATE OPEN UNIVERSITY (KSOU) Click  the following links to download old question papers of 3rd Year BA Examination 3rdd Year BA Question Papers-   Jul 2009      Exam 3rd Year BA Question Papers-    Oct 2009    Exam 3rd Year BA Question Papers-  2010       Exam 3rd Year BA Question Papers-    2011    Exam KSOU BA QUESTION PAPERS KSOU QUESTION PAPERS BA QUESTION PAPERS More  BA Question papers for download For more details  click here  or visit  http://ksoumysore.edu.in  

RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS- PDO EXAM QUESTION PAPER 2011

PANCHAYAT DEVELOPMENT OFFICER EXAM QUESTION PAPER PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS Published @ www.questionpapersdownload.com The Part 2 Questions of PDO Examination held in the year 2011 from Question No. 31 to 60 is uploaded here. Click on the following files to download PDO Rural Development and Panchayath Raj Questions Section Question  paper- Page No 6to 10 For more PDO Exam Questions Click here PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS PDO Exam Question Paper Page 6 PDO Exam Question Paper Page 7

RAILWAY STAFF NURSE EXAM QUESTION PAPER

MINISTRY OF RAILWAYS RAILWAY RECRUITMENT BOARD GOVERNMENT OF INDIA STAFF NURSE RECRUITMENT QUESTION PAPER FOR DOWNLOAD Click the following link to download Staff Nurse Recruitment Exam Question paper in pdf. format 1. The Civil Disobedience Movement was started in the year : A) 1905 AD B) 1920 AD C)l 9 3 0 AD D) 1942 AD 4. The currency of Japan is : A)Yen B) Pound C) Yuan D) Peso 9. Identify the part of Human Stomach which connects/joins with Oesophagus A) Fundus B)Cardia C) Body D) Pylorus 13. What is the chemical name of Aspirin (ASA) ? A) Acetic Salicyclic Acid B  Acetyle Salicyclic Acid C) Acetone Salicyclic Acid D) Amide Salicyclic Acid 16. Mohan and Sonan, together can do a job in 12 days. Sohan alone can do this job in 28 davs. In how Many days can Mohan alone do this job ? A)21 days B) 16 days C) 24 days D) 20 days RRB STAFF NURSE QUESTION PAPER WITH ANSWER- CLICK HERE CLICK HERE FOR RRB STAFF NURSE QUESTION PAPER 2015

VILLAGE ACCOUNTANT QUESTION PAPER

VILLAGE ACCOUNTANT QUESTION PAPER From the year 2024 the village Accountants Recruitment selection is based on the Marks secured in the Examination conducted by KEA. till 2023 the VA Recruitment was done on the basis of Marks Secured in the 2nd PUC Examination. So you can refer the model question papers of VA Examination uploaded by us. VA Exam Question Papers- click here VAO Exam Question Papers- click here VA Recruitment General Knowledge Question paper.pdf  VA Recruitment General Kannada Question paper.pdf  VA Recruitment General English Question paper.pdf  Previous update.... Village Accountants are recruited in all the districts of Karnataka on the basis of marks secured by the candidates in PUC (10+2). But its found that most students searching for Village Accountant Old Question papers/ Village Accountant Model Question papers etc. But no one will get question papers online, because Competitive examination was not conducted for Village Accountant Recruitment as of November 201

KSOU 2ND BA OLD QUESTION PAPERS

KARNATAKA STATE OPEN UNIVERSITY Click  the following links to download old question papers of 2nd Year BA Examination Published @  www.questionpapersdownload.com 2nd Year BA Question Papers-  Jul 2009     Exam 2nd Year BA Question Papers-  Oct 2009  Exam 2nd Year BA Question Papers-  2010     Exam 2nd Year BA Question Papers-  2011  Exam KSOU BA QUESTION PAPERS KSOU QUESTION PAPERS BA QUESTION PAPERS

PDO EXAM QUESTION PAPER DOWNLOAD- GENERAL ENGLISH

PDO EXAM QUESTION PAPER GENERAL ENGLISH QUESTIONS Published @  www.questionpapersdownload.com The General English Section Questions of PDO Examination held in the year 2011 from Question No. 91 to 120 is uploaded here. Click on the following files to download PDO General English Section Question  paper- Page No 15 to 19. PDO Question paper Page No. 15

PDO GENERAL KANNADA QUESTIONS

PDO EXAM QUESTION PAPER GENERAL KANNADA QUESTIONS Published @ www.questionpapersdownload.com The General Kannada Section Questions of PDO Examination held in the year 2011 from Question No. 61 to 90 is uploaded here. Click on the following files to download PDO General Kannada Section Question  paper- Page No 11 to 14. PDO Exam Question Paper Page 11 PDO Exam Question Paper Page 12 PDO Exam Question Paper Page 13 PDO Exam Question Paper Page 14 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 01-05  PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS - PAGE NO. 6-10 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 11-14- General Kannada CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 15-19- General English CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 15-19- General Knowledge MORE PDO EXAM QUESTIONS

1ST YEAR BAMS QUESTION PAPERS

Padarth Vigyan evam Ayurvedka Itihas - Paper I  Question paper Padarth Vigyan evam Ayurvedka Itihas - Paper II  Question paper Sanskrit  Question paper Kriya Sharir - Paper I  Question paper Kriya Sharir - Paper II  Question paper Rachna Sharir - Paper I  Question paper Maulik Siddhant Evam Ashtang Hridaya  Question paper