PDO EXAM QUESTIONS 1101-1110

Question 1101 :To avail the annual scholarship, the respective ______ has to get the report card of the girl child.
A: Sarpanch
B: BDO
C: Minister
D: Principal

Ans: B: BDO

Question 1102 :Which are the works that cannot be taken under MGNREGA?

A: Water conservation and water harvesting
B: Aforestation and tree plantation
C: Land development & rural connectivity
D: Building works

Ans: D: Building works

Question 1103 :What is the full form of MGNREGA?
A: Maharashtra Government National Rural Employment Guarantee Act
B: Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Act
C: Meghalaya Government National Rural Employment Guarantee Act
D: Mahatma Gandhi National Rural Empowerment Guarantee Act

Ans: B: Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Act

Question 1104 :In which year was NSAP introduced?
A: 10th August 2000
B: 13th August 2007

C: 15th August 1995
D: 15th August 2002

Ans: C: 15th August 1995

Question 1105 :How many schemes are there under NSAP?
A: 2
B: 5
C: 7
D: Only one

Ans:B: 5

Question 1106 :What is the scale of Central Assistance under Indira Gandhi National Old Age Pension Scheme?
A: Rs. 200/- per month
B: Rs. 300/- per month
C: Rs. 500/- per month
D: Rs. 400/- per month

Ans: A: Rs. 200/- per month

Question 1107 : Annual scholarship is given to the child for attending school only on _________
A: Successful completion of each school year
B: Taking part in sports at school
C: Participating in cultural activities at school
D: At the time of addmission

Ans: A: Successful completion of each school year

Question 1108 :What are the other benefits besides the post birth grant?
A: Annual Scholarship
B: Clothes
C: Employment
D: Food

Ans: A: Annual Scholarship

Question 1109 : How many girls can be assisted under BSY per BPL Household?
A: 3
B: 2
C: 1
D: 4

Ans: B: 2

Question 1110 :How many kgs. of food grains are given under Annapurna scheme?
A: 10 kgs. of food grain (Rice/Wheat)
B: 15 kgs. of food grain (Rice/Wheat)
C: 20 kgs. of food grain (Rice/Wheat)
D: 25 kgs. of food grain (Rice/Wheat)

Ans: A: 10 kgs. of food grain (Rice/Wheat)

MORE PDO EXAM QUESTIONS -CLICK HERE
Click here to Join Our Facebook group to get PDO questions answers update

Comments

Popular Posts

B.SC 2ND YEAR CHEMISTRY QUESTION PAPERS

KANNADA GRAMMAR PDF.

2nd YEAR GNM QUESTION PAPERS

KSOU B.ED QUESTION PAPERS

RAILWAY STAFF NURSE EXAM QUESTION PAPER

PDO PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS

GNM QUESTION PAPERS - 1ST YEAR- KSDNEB

MA KANNADA PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS

KANNADA SHORTHAND EXAM QUESTION PAPERS FOR DOWNLOAD

Staff Nurse entrance exam model question paper