Skip to main content

CIVIL ENGINEERING QUESTION ANSWERS

1. In plate load test, the excavated width of test pit is ______ times the width of test plate.
(1) 5 
(2) 4
(3) 3 
(4) 2

Answer: (1) 5 
2. Suggest a most suitable foundation when the loads are heavy and clay soil is soft with a basement floor
 (1) Combined footing
 (2) Isolated footing
 (3) Raft footing
 (4) Wall footing 

Answer: (3) Raft footing

3. The process of recording the resistance to the driving of bearing tubes as a quick site exploration is
 (1) Trenching
 (2) Jacking
 (3) Sounding

 (4) Dredging
Answer: (3) Sounding

4. The ultimate load cannot be clearly recognized in case of
 (1) Local shear failure
 (2) General shear failure
 (3) Punching shear failure
 (4) None of these 
Answer: (3) Punching shear failure

5. Which of the following aggregate should not be used in the manufacture of concrete as it exhibits alkali-aggregate reaction ?
 (1) Basalt
 (2) Granite
 (3) Limestone
 (4) All of these
Answer: (3) Limestone

6. The process of reducing the moisture content from the timber in order to prevent the timber from
possible fermentation is 
(1) Sorting of timber
 (2) seasoning of timber
 (3) conservation of timber
 (4) None of these
Answer: (2) seasoning of timber

7. The required minimum crushing strength of brick for construction purpose is
(1) 2.5 MPa 
(2) 3.5 MPa
(3) 5.5 MPa 
(4) 10.5 MPa
Answer:(2) 3.5 MPa

8. The preventive ASCU treatment for timber is given against
 (1) Dampness
 (2) Fire attack
 (3) Chemical attack
 (4) Termite attack 
Answer: (4) Termite attack 

9. A load bearing brick with a compressive strength of 10 MPa having the dimensions 19 cm × 9 cm × 9 cm then the maximum loading capacity of this brick is
(1) 850 kg 
(2) 1710 kg
(3) 171 kg 
(4) 17.1 kg
Answer:(2) 1710 kg

10. Gypsum is added at the time of grinding of cement clinker for the purpose of
 (1) quick setting
 (2) delay the setting time
 (3) improve the strength
 (4) improve workability
Answer: (2) delay the setting time

11. The major cementing compound present in OPC is
 (1) Tri-calcium silicate
 (2) Di-calcium silicate
 (3) Tri-calcium aluminate
 (4) Tetra-calcium alumino ferrite
Answer: (1) Tri-calcium silicate

12. The most commonly used admixture to accelerate the setting time of concrete is
 (1) Gypsum
 (2) Calcium Carbonate
 (3) Calcium Chloride
 (4) Calcium Sulphate 
Answer: (3) Calcium Chloride

Popular posts from this blog

B.SC 2ND YEAR CHEMISTRY QUESTION PAPERS

KUVEMPU UNIVERSITY SECOND YEAR B.SC CHEMISTRY EXAMINATION QUESTION PAPERS (FROM 2008 TO 2020)  Published by  www.questionpapersdownload.com   BSc II Year - Chemistry Paper-II_2016 - Download BSc II Year - Chemistry Paper-II_2017 - Download BSc II Year - Chemistry Paper-II_2014 - Download All other 2nd Year B.Sc Nursing Question Papers avaialble   Click here to download/view more B.Sc Nursing Question Papers 2010-2020 Chemistry Paper-II 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014  

PDO PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS

The PDO (Panchayath Development Officer) and Panchayath Secretary Examinations will be conducted by Karnataka Examination Authority. The Online registrations will be starting from 16/09/2016. Most candidates are requested us to provide previous question papers of PDO Examination. The Question papers of PDO Examination conducted in the year 2011 is published here. For more PDO Exam Questions Click here PART 1 COMPUTER KNOWLEDGE QUESTIONS PDO Exam Question Paper Page 2 PDO Exam Question Paper Page 3 PDO Exam Question Paper Page 4 PDO Exam Question Paper Page 5 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 01-05  PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS - PAGE NO. 6-10 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 11-14- General Kannada CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 15-19- General English CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 20-23- General Knowledge MORE PDO EXAM QUESTIONS Click here to Join Our Facebook group to ge

PRIMARY HEALTH CARE QUESTION PAPER

ANM (AUXILIARY NURSING MIDWIFERY)MODEL QUESTION PAPER PAPER-III Primary Health Care Question Paper Published by  http://www.questionpapersdownload.com ANSWER ALL QUESIONS 3 long Questions of 15 Marks each (3X15) -45 Short Note Variety (15 Marks) Objective Type Questions (Fill in Blanks / True & False/Abbreviations) -15Marks Q.1. a) What is the concept of occurance of disease ? (5+5+5) b) What is illness? c) Desccribe the classification of disease? or a) What do you mean by Incubation Period ? b) Write the clarification of Micro Orgnism ? c) Write the factors affecting the growth & destruction of organism? Q2. a) Define bed sore? (5+4+6) b) What are the causes of bed sore ?