Skip to main content

SCIENTIFIC OFFICER QUESTION PAPER

1. Which of the following is a cultivated silk ?
 (1) Taltar
 (2) Eri
 (3) Mulberry
 (4) Muga
Answer: (3) Mulberry

2. Which of the following is a multicellular fibre ?
 (1) Wool (2) Silk
 (3) Flax (4) Tencel
Answer: (3) Mulberry

3. The raw material used in the manufacture of Nylon 66 is
 (1) Castor oil
 (2) Adipic acid
 (3) Caprolactum
 (4) Ethylene glycol
Answer: (3) Mulberry

4. A good fibre forming polymer should not have
 (1) High Inter-molecular interaction

 (2) High degree of polymerisation
 (3) Linear polymeric chain
 (4) Branched polymeric chain
Answer: (3) Mulberry

5. A primary property of a textile fibre which refers to adequate strength is
 (1) Flexibility
 (2) Density
 (3) Cohesiveness
 (4) Tenacity
Answer: (4) Tenacity

6. The secondary property of a textile fibre is
 (1) strength
 (2) flexibility
 (3) uniformity
 (4) luster
Answer: (4) luster

7. Medula is associated with
 (1) Jute
 (2) Cotton
 (3) Wool
 (4) Silk
Answer: (3) Wool

8. The fibre that dissolves in 59% (W/V) sulphuric acid solution is
 (1) Polyester
 (2) Viscose 
 (3) Polypropylene
 (4) Nylon 66
Answer: (2) Viscose 

9. The fibre that will float on water is
 (1) Glass
 (2) Carbon
 (3) Nylon
 (4) Polypropylene
Answer: (4) Polypropylene

10. The range of spinning speed (m/min) used in the manufacture of partially oriented polyester yarn is
 (1) 1000 – 1200
 (2) 2000 – 2500
 (3) 4000 – 6000
 (4) 2800 – 3500
Answer: (4) 2800 – 3500

11. Lyocell is a
 (1) protein fibre
 (2) polyamide fibre
 (3) cellulosic fibre
 (4) polyester fibre
Answer: (3) cellulosic fibre

12. Texturizing is the process that introduce
 (1) Crimps
 (2) Zigzag shaping
 (3) Coils
 (4) All of the above
Answer: (4) All of the above

13. Spinneret having annular holes produces
 (1) Hallow fibre
 (2) Trilobal fibre
 (3) Micro fibre
 (4) Bicomponent fibre
Answer: (1) Hallow fibre

14. Most versatile yarn is produced by
 (1) OE frame
 (2) DREF
 (3) Ring frame
 (4) Airjet frame
Answer: (3) Ring frame

15. Most of the seed coat particles are removed in
 (1) Draw frame
 (2) Carding
 (3) Comber
 (4) Blow room
Answer: (2) Carding

Popular posts from this blog

B.SC 2ND YEAR CHEMISTRY QUESTION PAPERS

KUVEMPU UNIVERSITY SECOND YEAR B.SC CHEMISTRY EXAMINATION QUESTION PAPERS (FROM 2008 TO 2020)  Published by  www.questionpapersdownload.com   BSc II Year - Chemistry Paper-II_2016 - Download BSc II Year - Chemistry Paper-II_2017 - Download BSc II Year - Chemistry Paper-II_2014 - Download All other 2nd Year B.Sc Nursing Question Papers avaialble   Click here to download/view more B.Sc Nursing Question Papers 2010-2020 Chemistry Paper-II 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014  

PDO PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS

The PDO (Panchayath Development Officer) and Panchayath Secretary Examinations will be conducted by Karnataka Examination Authority. The Online registrations will be starting from 16/09/2016. Most candidates are requested us to provide previous question papers of PDO Examination. The Question papers of PDO Examination conducted in the year 2011 is published here. For more PDO Exam Questions Click here PART 1 COMPUTER KNOWLEDGE QUESTIONS PDO Exam Question Paper Page 2 PDO Exam Question Paper Page 3 PDO Exam Question Paper Page 4 PDO Exam Question Paper Page 5 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 01-05  PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS - PAGE NO. 6-10 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 11-14- General Kannada CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 15-19- General English CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 20-23- General Knowledge MORE PDO EXAM QUESTIONS Click here to Join Our Facebook group to ge

PRIMARY HEALTH CARE QUESTION PAPER

ANM (AUXILIARY NURSING MIDWIFERY)MODEL QUESTION PAPER PAPER-III Primary Health Care Question Paper Published by  http://www.questionpapersdownload.com ANSWER ALL QUESIONS 3 long Questions of 15 Marks each (3X15) -45 Short Note Variety (15 Marks) Objective Type Questions (Fill in Blanks / True & False/Abbreviations) -15Marks Q.1. a) What is the concept of occurance of disease ? (5+5+5) b) What is illness? c) Desccribe the classification of disease? or a) What do you mean by Incubation Period ? b) Write the clarification of Micro Orgnism ? c) Write the factors affecting the growth & destruction of organism? Q2. a) Define bed sore? (5+4+6) b) What are the causes of bed sore ?