Skip to main content

GK MULTIPLE CHOICE QUESTION ANSWERS

Question #1. 'Inquilab Zindabad' (long live revolution) slogan was first used by which revolutionary ?
(A) Bhagat Singh
(B) Lala Har Dayal
(C) Chandrashekhar Azad
(D) Veer Savarkar

Answer : (A) Bhagat Singh

Question #2. By what name is the Irish lady Margaret Elizabeth Noble, a disciple of Swami Vivekananda, better known ?
(A) Meera Ben
(B) Sister Nivedita
(C) Savitri Khanolkar
(D) Mother Teresa

Answer : (B) Sister Nivedita
Question #3. 'Humayun Nama', a historical chronicle about the reign of Mughal ruler Humayun, was written by which Mughal princess ?
(A) Gauhara Begum
(B) Jahanara Begum
(C) Gulbadan Begum
(D) Roshanara Begum

Answer : (C) Gulbadan Begum

Question #4. Who founded the 'All India Harijan Sangh' in 1932 ?
(A) Jagjivan Ram
(B) Jyotirao Phule
(C) B.R.Ambedkar
(D) Mahatma Gandhi

Answer : (D) Mahatma Gandhi

Question #5. 'Cape Horn' is the southernmost point of which continent ?
(A) Asia
(B) S.America
(C) Africa
(D) Europe

Answer : (B) S.America

Question #6. Between 1-4 AD, which city hosted the great Tamil literary assembly called 'Sangam' ?
(A) Madurai
(B) Thanjavur
(C) Kancheepuram
(D) Chennai

Answer :(A) Madurai

Question #7. Which currency is popularly called 'Greenback' ?
(A) US dollar
(B) British pound
(C) Japanese yen
(D) Chinese yuan

Answer : (A) US dollar

Question #8. In Solar System, which planet's day is longer than its year since it completes one rotation on the axis in 243 earth days but takes only 225 earth days to orbit the Sun ?
(A) Mars
(B) Venus
(C) Jupiter
(D) Saturn

Answer: (B) Venus

Question #9. Which Indian sportswoman won the World Ladies Billiards Championship in 2005 ?
(A) Saina Nehwal
(B) Joshna Chinappa
(C) Anuja Thakur
(D) Sania Mirza

Answer : (C) Anuja Thakur

Question #10. The deficiency of which element leads to the 'Goitre', a swelling in thyroid gland ?
(A) Zinc
(B) Calcium
(C) Iodine
(D) Phosphorus

Answer : (C) Iodine

Popular posts from this blog

B.SC 2ND YEAR CHEMISTRY QUESTION PAPERS

KUVEMPU UNIVERSITY SECOND YEAR B.SC CHEMISTRY EXAMINATION QUESTION PAPERS (FROM 2008 TO 2020)  Published by  www.questionpapersdownload.com   BSc II Year - Chemistry Paper-II_2016 - Download BSc II Year - Chemistry Paper-II_2017 - Download BSc II Year - Chemistry Paper-II_2014 - Download All other 2nd Year B.Sc Nursing Question Papers avaialble   Click here to download/view more B.Sc Nursing Question Papers 2010-2020 Chemistry Paper-II 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014  

PDO PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS

The PDO (Panchayath Development Officer) and Panchayath Secretary Examinations will be conducted by Karnataka Examination Authority. The Online registrations will be starting from 16/09/2016. Most candidates are requested us to provide previous question papers of PDO Examination. The Question papers of PDO Examination conducted in the year 2011 is published here. For more PDO Exam Questions Click here PART 1 COMPUTER KNOWLEDGE QUESTIONS PDO Exam Question Paper Page 2 PDO Exam Question Paper Page 3 PDO Exam Question Paper Page 4 PDO Exam Question Paper Page 5 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 01-05  PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS - PAGE NO. 6-10 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 11-14- General Kannada CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 15-19- General English CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 20-23- General Knowledge MORE PDO EXAM QUESTIONS Click here to Join Our Facebook group to ge

PRIMARY HEALTH CARE QUESTION PAPER

ANM (AUXILIARY NURSING MIDWIFERY)MODEL QUESTION PAPER PAPER-III Primary Health Care Question Paper Published by  http://www.questionpapersdownload.com ANSWER ALL QUESIONS 3 long Questions of 15 Marks each (3X15) -45 Short Note Variety (15 Marks) Objective Type Questions (Fill in Blanks / True & False/Abbreviations) -15Marks Q.1. a) What is the concept of occurance of disease ? (5+5+5) b) What is illness? c) Desccribe the classification of disease? or a) What do you mean by Incubation Period ? b) Write the clarification of Micro Orgnism ? c) Write the factors affecting the growth & destruction of organism? Q2. a) Define bed sore? (5+4+6) b) What are the causes of bed sore ?