Skip to main content

COMPUTER QUESTIONS AND ANSWERS

1. CAD stands for

a. Computer aided design

b. Computer algorithm for design

c. Computer add design

d. Computerised add delivery

Answer: a. Computer aided design

2. RATS stand for


a. Regression Analysis Time Series

b. Regression Analysis Time Sharing

c. Ram Access Terminal System

d. Random Access Terminal Sharing

Answer: a. Regression Analysis Time Series

3. In which year was chip used inside the computer for the first time?

a. 1965

b. 1975

c. 1949

d. 1944

Answer: b. 1975

4. What was the name of the first commercially available microprocessor chip?

a. Intel 3081

b. Intel 433

c. Intel 4004


d. Motorola 639

Answer:  c. Intel 4004

5. When were the first minicomputer built?


a. 1965

b. 1962

c. 1976

d. 1969

Answer: a. 1965

6. The first digital computer built with IC chips was known as


e. IBM 7090

f. DIG COM

g. IBM System / 360

h. VAX-10

Answer: g. IBM System / 360

7. In which language is source program written?


a. English


b. Computer Language

c. High level

d. Temporary

Answer: c. High level

8. Which of the following terms is the most closely related to main memory?


a. Non volatile

b. Permanent

c. Processing Unit

d. Temporary

Answer: c. High level

9. Which of the following is used for manufacturing chips?

a. Control bus

b. Control unit

c. Processor

d. Semiconductor

Answer: d. Semiconductor

10. Which of the following is required when more than one person uses a central computer at the same time?

a. Terminal

b. Desktop and Key Board

c. Internet

d. Mouse



Answer: a. Terminal

Comments

Popular posts from this blog

B.SC 2ND YEAR CHEMISTRY QUESTION PAPERS

KUVEMPU UNIVERSITY SECOND YEAR B.SC CHEMISTRY EXAMINATION QUESTION PAPERS (FROM 2008 TO 2020)  Published by  www.questionpapersdownload.com   BSc II Year - Chemistry Paper-II_2016 - Download BSc II Year - Chemistry Paper-II_2017 - Download BSc II Year - Chemistry Paper-II_2014 - Download All other 2nd Year B.Sc Nursing Question Papers avaialble   Click here to download/view more B.Sc Nursing Question Papers 2010-2020 Chemistry Paper-II 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014  

PDO PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS

The PDO (Panchayath Development Officer) and Panchayath Secretary Examinations will be conducted by Karnataka Examination Authority. The Online registrations will be starting from 16/09/2016. Most candidates are requested us to provide previous question papers of PDO Examination. The Question papers of PDO Examination conducted in the year 2011 is published here. For more PDO Exam Questions Click here PART 1 COMPUTER KNOWLEDGE QUESTIONS PDO Exam Question Paper Page 2 PDO Exam Question Paper Page 3 PDO Exam Question Paper Page 4 PDO Exam Question Paper Page 5 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 01-05  PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS - PAGE NO. 6-10 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 11-14- General Kannada CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 15-19- General English CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 20-23- General Knowledge MORE PDO EXAM QUESTIONS Click here to Join Our Facebook group to ge

PRIMARY HEALTH CARE QUESTION PAPER

ANM (AUXILIARY NURSING MIDWIFERY)MODEL QUESTION PAPER PAPER-III Primary Health Care Question Paper Published by  http://www.questionpapersdownload.com ANSWER ALL QUESIONS 3 long Questions of 15 Marks each (3X15) -45 Short Note Variety (15 Marks) Objective Type Questions (Fill in Blanks / True & False/Abbreviations) -15Marks Q.1. a) What is the concept of occurance of disease ? (5+5+5) b) What is illness? c) Desccribe the classification of disease? or a) What do you mean by Incubation Period ? b) Write the clarification of Micro Orgnism ? c) Write the factors affecting the growth & destruction of organism? Q2. a) Define bed sore? (5+4+6) b) What are the causes of bed sore ?