Skip to main content

50 Biology Question Answers- Multiple Choice type

50 Biology Question Answers- Multiple Choice type

The Department Kerala Police Service conducted Examination to select Director for Biology. Hte following Question Answers also useful for other Exams related to Bilogy

Total Number of Questiions- 100

Questions available in this page 50 (Remaining Questions also updated at  www.questionpapersdownload.com

Question1:-Contribution of external factors in their descending order, in compressing the lymph vessel adn thereby causing pumping of lymph, are

        A:-Contraction of surrounding skeletal muscles, movement of the part of the body, pulsation of arteries adjacent to the lymphatics, compression of the tissues by objects outside the body

        B:-Compression of the tissues by objects outside the body, pulsation of arteries adjacent to the lymphatics, movement of the parts of the body, contraction of surrounding skeletal muscles

        C:-Movement of the parts of the body, contraction of surrounding skeletal muscles, pulsation of arteries adjacent to the lymphatics, movement of the parts of the body, compression of the tissues by objects outside the body

        D:-Movement of the parts of the body, pulsation of arteries ajacent to the lymphatics, contraction of surounding skeletal muscles, pulsation of arteries ajacent

to the lymphatics

        Correct Answer:- Option-A

Question2:-Who proposed the five kingdom classification?

        A:-Robert H. Whittaker

        B:-Ernst Haeckel

        C:-Aristotle

        D:-Carl Woese

        Correct Answer:- Option-A

Question3:-An ogive is a graphic presentation of the _______ distribution for a given

set of data.

        A:-Frequency

        B:-Relative frequency

        C:-Percentage frequency

        D:-Cumulative frequency

        Correct Answer:- Option-D

Question4:-Following measure of dispersion is not based on all the observation of a

series.

(i)   Standard deviation

(ii) Quartile deviation

(iii) Mean deviation

(iv) Range

        A:-(i) and (iii)

        B:-(ii) and (iv)

        C:-All the above

        D:-(ii)

        Correct Answer:- Option-B



Question5:-Which among the following products from Kerala have registered under

Geographical indications recently?

(i) Kanthalloor Vattavada Veluthulli

(ii) Kodungallur Pottuvellari

(iii) Onattukara Ellu

(iv) Attappady Thuvara

        A:-(i) and (ii) only

        B:-(i) only

        C:-(i) and (iii) only

        D:-All the above

        Correct Answer:- Option-D

Question6:-_____ is a semi quantitative technique for detecting radioactively

labelled molecules in cells, tissues or electrophoretic gels.

        A:-Immunoblotting

        B:-Mass spectrometry

        C:-Autoradiography

        D:-SDS-PAGE

        Correct Answer:- Option-C

Question7:-Which of the following is not a characteristic of stem cells?

        A:-Self-renewal

        B:-Differentiation

        C:-Apoptosis

        D:-Proliferation

        Correct Answer:- Option-C

Question8:-Which microscopy will be used to view the details of live, unstained

cells?

(i) Scanning Electron Microscope (SEM)

(ii) Transmission Electron Microscope (TEM)

(iii) Phase Contrast Microscope

(iv) Differential Interference Contrast (DIC) microscope

        A:-(iii) only

        B:-(i) and (ii) only

        C:-(iii) and (iv) only

        D:-(iv) only

        Correct Answer:- Option-C

Question9:-Which of the following statements is not true about Agarose gel

electrophoresis.

(i) It uses electric current to separate DNA molecules.

(ii) Under electric field, DNA migrates from positive electrode to negative electrode.

(iii) If separates DNA by size.

(iv) Ethidium bromide is usually used to visualize DNA in gels.

        A:-(iv) only

        B:-(ii) only

        C:-all above

        D:-(iii) only

        Correct Answer:- Option-B

Question10:-Visualization at the nanoscale can be achieved by

(i) Scanning Tunneling Microscopy

(ii) Atomic Force Microscopy

(iii) Nomarsky microscopy

(iv) All the above

        A:-(iv)

        B:-(ii) and (iii)

        C:-(ii)

        D:-(i) and (ii)

        Correct Answer:- Option-D

Question11:-Monomers of Lactose are

        A:-Two glucose molecules

        B:-One glucose and one fructose

        C:-One galactose and one glucose

        D:-Two galactose molecules

        Correct Answer:- Option-C

Question12:-Which are the three aminoacids with aromatic side chains?

        A:-Valine, Leucine, Isoleucine

        B:-Lysine, Arginine, Histidine

        C:-Phynylalanine, Threonine, Tryphtophan

        D:-Phynylalanine, Tyrosine, Tryphtophan

        Correct Answer:- Option-D

Question13:-Select the incorrect statement about -helix from the following

        A:-It was discovered by Linus Pauling in 1951

        B:- -helix is left handed

        C:-

-helix has 3.6 residues per turn

        D:- -helix have an average length of ~12 residues

        Correct Answer:- Option-B

Question14:-______ lipids are involved in the production of pain and fever.

        A:-Prostaglandins

        B:-Cerebrosides

        C:-Gangliosides

        D:-Sphingomyelins

        Correct Answer:- Option-A

Question15:-The Watson-Crick model of DNA is based on X-ray diffraction data

provided by

        A:-James Watson and Francis Crick

        B:-Rosalind Franklin and Maurice Wilkins

        C:-Oswald Avery, Colin MacLeod and Maclyn McCarty

        D:-Erwin Chargaff

        Correct Answer:- Option-B

Question16:-Select the correct statement from the following.

(i) In competitive inhibition, inhibiters bind to the active site of the enzyme.

(ii) Competitive inhibition can be overcome by a sufficiently high concentration of

substrate.

(iii) Noncompetitive inhibition cannot be overcome by increasing the substrate

concentration.

        A:-(i) and (ii)

        B:-(ii) and (iii)

        C:-(iii) only

        D:-(i, ii and iii)

        Correct Answer:- Option-D

Question17:-Which of the following matches correctly?

(i)   Devonian         -   Mammals

(ii) Pennsylvanian -   Fishes

(iii) Jurassic           -   Reptiles

(iv) Tertiary           - Amphibians

        A:-(i) and (ii)

        B:-(ii) and (iii)

        C:-(iii) and (iv)

        D:-(iii) only

        Correct Answer:- Option-B

Question18:-The synthesis of sugars through the reversal of glycolysis is called

        A:-Gluconeogenesis

        B:-Glycogenesis

        C:-Glycogenolysis

        D:-Pentose phosphate pathway

        Correct Answer:- Option-A

Question19:-Carrier proteins that transport a single type of molecule down its

concentration gradient via facilitated diffusion are called

        A:-Antiporters

        B:-Symporters

        C:-Uniporters

        D:-Proton pumps

        Correct Answer:- Option-C

Question20:-Nucleosomes of eukaryotes contain _______ base pairs of DNA.

        A:-147

        B:-140

        C:-90

        D:-10-90

        Correct Answer:- Option-A

Question21:-Turner syndrome is due to

        A:-Trisomy

        B:-Monosomy

        C:-Polyploidy

        D:-Duplication

        Correct Answer:- Option-B

Question22:-CDK1/Cdc25C functions in

        A:-The spindle assembly check point

        B:-The spindle position check point

        C:-The DNA damage checkpoint

        D:-The intra S-phase checkpoint

        Correct Answer:- Option-D

Question23:-Which among the following is not a promoter elements in eukaryotes

        A:-TATA box

        B:-Initiators (Inr)

        C:-CpG islands

        D:-Pribnow box

        Correct Answer:- Option-D

Question24:-______ allows a tRNA to recognize more than one mRNA codon.

        A:-Watson and Crick base pairing

        B:-Wobble pairing

        C:-D loop

        D:-TψCG loop

        Correct Answer:- Option-B

Question25:-Which of the following combination is correct about ribosome

composition?

(i) 50S(23S+5S), 30S(16S)=70S

(ii) 50S(23S+5.8S), 30S(16S)=70S

(iii) 60S(28S+5.8S+5S)+40S(18S)=80S

(iv) 60S(28S+5.8S+5S)+40S(16S)=80S

        A:-(i)

        B:-(iii)

        C:-(i) and (iii)

        D:-(ii) and (iv)

        Correct Answer:- Option-C

Question26:-Inactive but stable component of the genome derived by mutation of

an ancestral active gene is called

        A:-Gene family

        B:-Psuedogene

        C:-Multigene

        D:-Transposons

        Correct Answer:- Option-B

Question27:-The strength of relationship or association between a dependent and

an independent variables for a given population can be determined by

        A:-Regression

        B:-Correlation

        C:-Standard deviation

        D:- Goodness of fit

        Correct Answer:- Option-A

Question28:-Poisson distribution is associated with

        A:-Probability of success

        B:-Probability of failure

        C:-Probability of occurrence of rare events

        D:-All the above

        Correct Answer:- Option-C

Question29:-In hypothesis testing, a Type 1 error arises when

        A:-Null hypothesis is rejected when it is true

        B:-Null hypothesis is accepted when it is false

        C:-Null hypothesis is accepted when it is true

        D:-Null hypothesis is rejected when it is false

        Correct Answer:- Option-A

Question30:-Which of the following is not a cross-cutting issue permeating through

the Biosafety protocol 2000?

        A:-Environment

        B:-Human Health

        C:-Precaution

        D:- Trade

        Correct Answer:- Option-A

Question31:-Following is a list of some enzymes used in recombinant DNA

technology with their activity. Select the incorrect combination of enzyme and its

activity.

        A:-T7 DNA polymerase : DNA polymerase and 3' exonuclease activities

        B:-Poly(A) polymerase : Adds AMP from ATP to the 3' end of mRNA

        C:-S1 nuclease : Degrades double-standard RNA

        D:-Mung bean nuclease : Single-stranded DNA and RNA endonuclease

        Correct Answer:- Option-C

Question32:-Few terms have been explained below. Select the correctly explained

ones.

(i) Multiple factor hypothesis explains variation in complex phenotypes such as

height, weight,

    and disease susceptibility.

(ii) Broad-sense heritability is the proportion of the total phenotypic variance that is

due to

     genetic factors.

(iii) Fitness is the number of offspring left by an individual, often compared with the

average of

 the population.

(iv) QTL are associated with a particular phenotypic trait, which varies in degree

and which can

      be attributed to polygenic effects.

        A:-Only (i) and (iv) are correct

        B:-Only (iii) and (iv) are correct

        C:-Only (i) and (iii) are correct

        D:-All are correct

        Correct Answer:- Option-D

Question33:-Though fusion tags have been very helpful in the detection and

isolation of target recombinant proteins, they may interfere with the biological

function of the target protein eventually. Hence, they are generally removed by

cleaving a short linker amino acid sequence joining the fusion tag with the target

protein using appropriate protease enzymes. Which of the following is a commonly

used protease for performing the above cleavage?

        A:-Trypsin

        B:-Tobacco Etch Virus Protease

        C:-Alpha peptidase

        D:-None of the above

        Correct Answer:- Option-B

Question34:-The ectopic expression of some transcription factors can increase the

efficiency of somatic embryogenesis (SE) induction and lead to the formation of

somatic embryos without adding hormones. Mutations in these genes have a

negative impact on the efficiency of SE induction. Which of the following is not such

a transcription factor?

        A:-LEC

        B:-BBM

        C:-NOR

        D:-AGL 15

        Correct Answer:- Option-C

Question35:-When was the Protein Data Bank established and what was the

number of biological macromolecular structures held in the database at that time?

        A:-1971 with 11 structures

        B:-1991 with 11 structures

        C:-1991 with 7 structures

        D:-1971 with 7 structures

        Correct Answer:- Option-D

Question36:-Osteogenesis imperfecta (OI) is a human bone disease. The majority of

people with this disease have a dominant mutation in one of the two genes that

produce type 1 collagen, COL1A1 or COL1A2. However, this disease doesn't affect

everyone who has COLIA1 and COLIA2 mutations in the same way. In fact, some

people can carry the mutation but have no symptoms. Which of the following terms

explains the above phenomenon?

        A:-Variable Expressivity

        B:-Incomplete penetrance

        C:-Codominance

        D:-None of the above

        Correct Answer:- Option-B

Question37:-Following are statements regarding bacteriophage lambda

(i) pR transcript encodes N, a transcriptional anti-terminator required for expression

of most

    early lambda genes, and CIII, a positive regulator of lysogeny.

(ii) pL transcript encodes for Cro, CII, O, P, and Q

(iii) CII is the major lysogenic decision determinant, promoting the expression of CI

Which one of the options below represents the combination of all correct

stateemnts?

        A:-Only(iii) is correct

        B:-Only (ii) is correct

        C:-Both (ii) and (iii) are correct

        D:-Both (i) and (ii) are correct

        Correct Answer:- Option-A

Question38:-Which of the following is an incorrect statement?

        A:-H2AX is a variant of the histone protein H2 located throughout the

chromatin region

        B:-Macro H2C is a variant of the histone protein H2 located in the inactive X

chromosome region

        C:-H2Az is a variant of the histone protein H2 located in the euchromatin

region

        D:-CENP-A is a variant of the histone protein H3 located in the centromere

region

        Correct Answer:- Option-B

Question39:-Which of the following is an incorrect combination of a viral disease

and the Order of the causative virus?

(i) AIDS : Orterirales

(ii) Measles : Mononegativrales

(iii) SARS : Norzivirales

(iv) Rabies : Mononegavirales

        A:-Both (i) and (ii)

        B:-Both (ii) and (iv)

        C:-Only (ii)

        D:-Only (iii)

        Correct Answer:- Option-D

Question40:-The mode of action of certain antibiotics is given below

(i) Ampicillin : Inhibition of cell wall synthesis by interference with peptidoglycan

cross-linking

(ii) Chloramphenicol : Inhibition of translation by blocking peptidyl transferase on

the 50S

     ribosomal submit

Select the right option

        A:-Both (i) and (ii) are correct

        B:-Both (i) and (ii) are incorrect

        C:-Only (i) is correct

        D:-Only (ii) is correct

        Correct Answer:- Option-A

Question41:-Which of the following media is selective and differential in its

function?

(i) Eosin methylene blue agar

(ii) MacConkey Agar

(iii) Mannitol Salt Agar

        A:-Only (i) and (ii)

        B:-Only (ii) and (iii)

        C:-Only (iii)

        D:-All of the above

        Correct Answer:- Option-D

Question42:-Given below are hyperaccumulator plants with the elements that they

accumulate. Find out the correct combination.

(i) Nickel:Phyllanthus

(ii) Zinc : Arabidopsis

(iii) Arsenic : Pteris

(iv) Copper : Commelina

        A:-Both (i) and (ii) are correct

        B:-All are correct

        C:-Both (iii) and (iv) are correct

        D:-Only (iii) is correct

        Correct Answer:- Option-B

Question43:-Which among the following does not belong to schedule I as per the

Wildlife Protection Act in India?

        A:-Gangetic Dolphin

        B:-Indian Porcupine

        C:-Musk Deer

        D:-Swamp Deer

        Correct Answer:- Option-B

Question44:-Which of the following statements is correct about ice cores?

(i) The U.S. National Ice Core Laboratory, in Lakewood, Colorado, is the U.S. storage

facility,

   which archives ice cores from all over the world

(ii) The ice cores contain annual layers that can be counted to known the age of the

ice, just

     like rings inside a tree.

(iii) In India, ice core facility is available at Centre for Climate Research, IITM, Pune.

(iv) Ice cores tell about past climate, including the past atmospheric temperatures

and

      greenhouse gases.

        A:-All are correct

        B:-Only (i) and (iv) are correct

        C:-Only (i), (ii) and (iv) are correct

        D:-Only (ii) and (iv) are correct

        Correct Answer:- Option-C

Question45:-The natural products obtained from plants belong to different classes

and almost each one shows antiinfective properties. Among the various classes, the

ones with the lowest proportion of antiinfective metabolites are

        A:-Sugars and Glycosylated compounds

        B:-Phenolic compounds like xanthones and coumarins

        C:-Peptides

        D:-Anthracenes

        Correct Answer:- Option-A

Question46:-What is preimplantation genetic testing?

        A:-A technique used to determine the sex of the embryo before implantation

        B:-A technique used to screen embryos for genetic disorders

        C:-A technique used to select the most viable embryo for implantation

        D:-A technique used to modify the genes of the embryo

        Correct Answer:- Option-B

Question47:-Identify the incorrect statement.

(i) Density gradient centrifugation can be used to identify all repetitive DNA

sequences

(ii) The most highly repeated sequences in eukaryotic genomes do not encode

Proteins or

     RNA

(iii) The most prevalent of the repeated DNA sequences are transposable genetic

elements, or

      inactive sequences derived from transposable elements.

(iv) An abundance of dispersed repetitive DNA in the genome makes chromosomes

walking

      easier.

        A:-Only (i)

        B:-Both (i) and (iv)

        C:-Only (ii)

        D:-Both (ii) and (iv)

        Correct Answer:- Option-B

Question48:-Who among the following has received Nobel Prize for a direct

contribution to the field of Genetics?

(i) Har Gobind Khurana

(ii) Arthur Kornberg

(iii) Hamilton O Smith

(iv) Beadle and Tatum

        A:-All of them

        B:-Only (i) and (ii)

        C:-Only (i), (ii) and (iv)

        D:-Only (iii) and (iv)

        Correct Answer:- Option-C

Question49:-Read the following statements in the context of epigenetics.

(i) When the DNA of a cell is replicated, histones associated with the DNA as part of

the

     nucleosomes are distributed randomly to the daughter cells along with the DNA

molecules.

(ii) Histone code postulates that the state and activity of a particular region of

chromatin

     depend on the specific modifications, or combinations of modifications, to the

histone tails

     in that region.

(iii) The most notable histone modifications include acetylation, methylation and

      phosphorylation.

(iv) Histone modifications alter the manner in which the histone tails of neighboring

      nucleosomes interact with one another

Which among the above is a correct statement?

        A:-Only (ii), (iii) and (iv)

        B:-Only (i), (ii) and (iii)

        C:-Only (iii) and (iv)

        D:-All are correct

        Correct Answer:- Option-D

Question50:-The major facilities supported by the Biotechnology Information

System Network (BTISnet) of the Department of Biotechnology, India include

        A:-Indian Biological Data Centre (IBDC)

        B:-Indo-Japan DAICENTER Programme

        C:-MANAV : Human Atlas Initiative

        D:-All of the above

        Correct Answer:- Option-D

Comments

Popular posts from this blog

PDO EXAM QUESTION PAPER

Panchayath Raj related and General questions for PDO Recruitment exam preparation CLICK HERE FOR PDO PREVIOUS QUESTION PAPER PAGE NO. 01-05  PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS - PAGE NO. 6-10 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 11-14- General Kannada CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 15-19- General English CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 20-23- General Knowledge MORE PDO EXAM QUESTIONS 1. NGO can run by A. One pioneer B. Single trustee C. A board of trustees D. All above Answer:  D. All above 2. Meaning of BPL in the context of rural development in India is A. Bellow Poverty Line  B. Bellow Passing Level C. Backward & Poor Level  D. Backward & Poverty Line Answer:  A. Bellow Poverty Line  3. This programme is related with farmers‟ training A. FTEP  B. FTC  C. KVK  D. All above Answer:  D. All above 4. Taluka Panchayat is also known as  A. Pancha

PDO PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS

The PDO (Panchayath Development Officer) and Panchayath Secretary Examinations will be conducted by Karnataka Examination Authority. The Online registrations will be starting from 16/09/2016. Most candidates are requested us to provide previous question papers of PDO Examination. The Question papers of PDO Examination conducted in the year 2011 is published here. For more PDO Exam Questions Click here PART 1 COMPUTER KNOWLEDGE QUESTIONS PDO Exam Question Paper Page 2 PDO Exam Question Paper Page 3 PDO Exam Question Paper Page 4 PDO Exam Question Paper Page 5 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 01-05  PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS - PAGE NO. 6-10 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 11-14- General Kannada CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 15-19- General English CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 20-23- General Knowledge MORE PDO EXAM QUESTIONS Click here to Join Our Facebook group to ge

3rd YEAR BA OLD QUESTION PAPERS

KARNATAKA STATE OPEN UNIVERSITY (KSOU) Click  the following links to download old question papers of 3rd Year BA Examination 3rdd Year BA Question Papers-   Jul 2009      Exam 3rd Year BA Question Papers-    Oct 2009    Exam 3rd Year BA Question Papers-  2010       Exam 3rd Year BA Question Papers-    2011    Exam KSOU BA QUESTION PAPERS KSOU QUESTION PAPERS BA QUESTION PAPERS More  BA Question papers for download For more details  click here  or visit  http://ksoumysore.edu.in  

RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS- PDO EXAM QUESTION PAPER 2011

PANCHAYAT DEVELOPMENT OFFICER EXAM QUESTION PAPER PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS Published @ www.questionpapersdownload.com The Part 2 Questions of PDO Examination held in the year 2011 from Question No. 31 to 60 is uploaded here. Click on the following files to download PDO Rural Development and Panchayath Raj Questions Section Question  paper- Page No 6to 10 For more PDO Exam Questions Click here PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS PDO Exam Question Paper Page 6 PDO Exam Question Paper Page 7

RAILWAY STAFF NURSE EXAM QUESTION PAPER

MINISTRY OF RAILWAYS RAILWAY RECRUITMENT BOARD GOVERNMENT OF INDIA STAFF NURSE RECRUITMENT QUESTION PAPER FOR DOWNLOAD Click the following link to download Staff Nurse Recruitment Exam Question paper in pdf. format 1. The Civil Disobedience Movement was started in the year : A) 1905 AD B) 1920 AD C)l 9 3 0 AD D) 1942 AD 4. The currency of Japan is : A)Yen B) Pound C) Yuan D) Peso 9. Identify the part of Human Stomach which connects/joins with Oesophagus A) Fundus B)Cardia C) Body D) Pylorus 13. What is the chemical name of Aspirin (ASA) ? A) Acetic Salicyclic Acid B  Acetyle Salicyclic Acid C) Acetone Salicyclic Acid D) Amide Salicyclic Acid 16. Mohan and Sonan, together can do a job in 12 days. Sohan alone can do this job in 28 davs. In how Many days can Mohan alone do this job ? A)21 days B) 16 days C) 24 days D) 20 days RRB STAFF NURSE QUESTION PAPER WITH ANSWER- CLICK HERE CLICK HERE FOR RRB STAFF NURSE QUESTION PAPER 2015

VILLAGE ACCOUNTANT QUESTION PAPER

VILLAGE ACCOUNTANT QUESTION PAPER From the year 2024 the village Accountants Recruitment selection is based on the Marks secured in the Examination conducted by KEA. till 2023 the VA Recruitment was done on the basis of Marks Secured in the 2nd PUC Examination. So you can refer the model question papers of VA Examination uploaded by us. VA Exam Question Papers- click here VAO Exam Question Papers- click here VA Recruitment General Knowledge Question paper.pdf  VA Recruitment General Kannada Question paper.pdf  VA Recruitment General English Question paper.pdf  Previous update.... Village Accountants are recruited in all the districts of Karnataka on the basis of marks secured by the candidates in PUC (10+2). But its found that most students searching for Village Accountant Old Question papers/ Village Accountant Model Question papers etc. But no one will get question papers online, because Competitive examination was not conducted for Village Accountant Recruitment as of November 201

KSOU 2ND BA OLD QUESTION PAPERS

KARNATAKA STATE OPEN UNIVERSITY Click  the following links to download old question papers of 2nd Year BA Examination Published @  www.questionpapersdownload.com 2nd Year BA Question Papers-  Jul 2009     Exam 2nd Year BA Question Papers-  Oct 2009  Exam 2nd Year BA Question Papers-  2010     Exam 2nd Year BA Question Papers-  2011  Exam KSOU BA QUESTION PAPERS KSOU QUESTION PAPERS BA QUESTION PAPERS

PDO EXAM QUESTION PAPER DOWNLOAD- GENERAL ENGLISH

PDO EXAM QUESTION PAPER GENERAL ENGLISH QUESTIONS Published @  www.questionpapersdownload.com The General English Section Questions of PDO Examination held in the year 2011 from Question No. 91 to 120 is uploaded here. Click on the following files to download PDO General English Section Question  paper- Page No 15 to 19. PDO Question paper Page No. 15

PDO GENERAL KANNADA QUESTIONS

PDO EXAM QUESTION PAPER GENERAL KANNADA QUESTIONS Published @ www.questionpapersdownload.com The General Kannada Section Questions of PDO Examination held in the year 2011 from Question No. 61 to 90 is uploaded here. Click on the following files to download PDO General Kannada Section Question  paper- Page No 11 to 14. PDO Exam Question Paper Page 11 PDO Exam Question Paper Page 12 PDO Exam Question Paper Page 13 PDO Exam Question Paper Page 14 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 01-05  PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS - PAGE NO. 6-10 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 11-14- General Kannada CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 15-19- General English CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 15-19- General Knowledge MORE PDO EXAM QUESTIONS

1ST YEAR BAMS QUESTION PAPERS

Padarth Vigyan evam Ayurvedka Itihas - Paper I  Question paper Padarth Vigyan evam Ayurvedka Itihas - Paper II  Question paper Sanskrit  Question paper Kriya Sharir - Paper I  Question paper Kriya Sharir - Paper II  Question paper Rachna Sharir - Paper I  Question paper Maulik Siddhant Evam Ashtang Hridaya  Question paper