DATA ENTRY EXAM QUESTION ANSWERS

Question 1:-The book "Ashtangahridaya Samhitha" describes about
 A:-Geography
 B:-Cosmology
 C:-Ayurvedic medicine
 D:-Music
 Correct Answer:- Option-C
Question 2:-The bird which can fly backward is
 A:-Albatross
 B:-Humming bird
 C:-Eagle
 D:-Sparrow
 Correct Answer:- Option-B
Question 3:-Which number is known as Ramanujan number ?
 A:-1728
 B:-1729
 C:-1730
 D:-1731
 Correct Answer:- Option-B
Question 4:-Which of the following decade is declared as "Decade of Innovation" by the government of
India ?
 A:-1980-1990
 B:-1990-2000
 C:-2000-2010
 D:-2010-2020
 Correct Answer:- Option-D
Question 5:-M.C. Road was built by
 A:-Veluthampi Dalawa
 B:-Padmanabhan Menon
 C:-Raja Kesavadas
 D:-Oommini Thampi
 Correct Answer:- Option-C
Question 6:-The age of sun is about
 A:-2 billion
 B:-2.6 billion
 C:-3 billion

 D:-4.6 billion
 Correct Answer:- Option-D
Question 7:-Plural of radius is
 A:-Radious
 B:-Radii
 C:-Radiance
 D:-Radiusos
 Correct Answer:- Option-B
Question 8:-The Indian Rupee symbol is based on
 A:-Roman Script
 B:-Devanagiri Script
 C:-Malayalam Script
 D:-Both 1 and 2
 Correct Answer:- Option-D
Question 9:-The real owner of a limited company is
 A:-Equity holders
 B:-Debenture holders
 C:-Cumulative preference share holders
 D:-Non-cumulative preference share holders
 Correct Answer:- Option-A
Question 10:-In which year Bombay Stock Exchange was established ?
 A:-1875
 B:-1877
 C:-1881
 D:-1891
 Correct Answer:- Option-A

Comments

Popular Posts

B.SC 2ND YEAR CHEMISTRY QUESTION PAPERS

PDO PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS

KANNADA GRAMMAR PDF.

Staff Nurse entrance exam model question paper

KSOU B.ED QUESTION PAPERS

CHILD HEALTH NURSING MODEL QUESTION PAPER- ANM

PRIMARY HEALTH CARE QUESTION PAPER

RAILWAY STAFF NURSE EXAM QUESTION PAPER

2nd YEAR GNM QUESTION PAPERS

ADARSHA Entrance Exam Question Papers with Answer Key