Skip to main content

GENERAL INTELLIGENCE QUESTION ANSWERS

Question #1. A pump can fill a tank in 3 hours. Because of leak in the tank it took 4 hours to fill the tank. If the tank is full, how much time will the leak take to empty the tank ?
 (1) 12 hours
 (2) 7 hours
 (3) 8 hours
 (4) 10 hours
Answer: (1) 12 hours

Question #2. A sum of money on compound interest amounts to ` 6,941 in 5 years and ` 6,310 in 4 years.
Then the rate of interest is
 (1) 6%
 (2) 8%
 (3) 10%
 (4) 12%
Answer: (3) 10%

Question #3. Considering the sums of the first three column, the value of A in the following table is
1 3 3 A
2 4 9 10
1 2 4 6
 (1) 8
 (2) 9
 (3) 10
 (4) 11
Answer: (2) 9

Question #4. A man purchased sugar worth ` 400. He sold 3/4th at a loss of 10% and the remainder at a gain
of 10%. On the whole, he gets
 (1) a loss of 5%
 (2) a loss of 4%
 (3) a gain of 4%
 (4) a loss of 4& 1/2%
Answer: (1) a loss of 5%

Question #5. While measuring the side of a square an error of 10% in excess is made. The error percentage in the calculated area is
 (1) 20%
 (2) 21%
 (3) 22%
 (4) 10%
Answer: (2) 21%

Question #6. Two equal glasses filled with mixture of milk and water in the proportion of 2 : 1 and 1 : 3 respectively are emptied entirely into a third container. What is the proportion of milk and water in the third container ?
 (1) 11 : 13
 (2) 11 : 12
 (3) 13 : 11
 (4) 12 : 11
Answer:  (1) 11 : 13

Question #7. A container contains 40 litres of milk. From this container 8 litres of milk was taken out and replaced by water. This process was repeated two more times. Then the quantity of milk in the container is
 (1) 16 litres
 (2) 16.28 litres
 (3) 18.38 litres
 (4) 20.48 litres
Answer:  (4) 20.48 litres

Question #8. The calendar for the year 2007 will be the same for the year
 (1) 2014
 (2) 2015
 (3) 2017
 (4) 2018
Answer: (4) 2018

Question #9. The traffic lights at three different circles change after 4 seconds, 25 seconds, 48 seconds. If they all change simultaneously at 2:20 am, then they will again change simultaneously at
 (1) 2.30 a.m.
 (2) 2.40 a.m.
 (3) 2.50 a.m.
 (4) 3.00 a.m.

Answer:  (2) 2.40 a.m.

Question #10. The ratio of the ages of a father and his son after 10 years from now would be 5 : 3, while 10 years ago it was 3 : 1. What is the ratio of the age of son to that of father today ?
 (1) 1 : 2
 (2) 2 : 3
 (3) 1 : 3
 (4) 3 : 5
Answer: (1) 1 : 2

Question #11. The average weight of 110 students of a college is 55 kg. The average weight of the boys and that of girls are 61 kg and 50 kg respectively. Then the number of girls in the college is
 (1) 55
 (2) 60
 (3) 65
 (4) 70

Answer: (2) 60
Question # 12. A batsman makes a score of 101 runs in the 18th innings and thus increases average by 4. His average after 18th innings is
 (1) 32
 (2) 33
 (3) 34
 (4) 97

Answer:  (2) 33

Question #13. In an examination, 60% students passes in Physics and 60% passed in Chemistry. If 50% students passed in both Physics and Chemistry, then percent of students failed in Physics and Chemistry is 
(1) 10%
(2) 20%
(3) 30%
 (4) 50%

Answer: (3) 30% 

Popular posts from this blog

B.SC 2ND YEAR CHEMISTRY QUESTION PAPERS

KUVEMPU UNIVERSITY SECOND YEAR B.SC CHEMISTRY EXAMINATION QUESTION PAPERS (FROM 2008 TO 2020)  Published by  www.questionpapersdownload.com   BSc II Year - Chemistry Paper-II_2016 - Download BSc II Year - Chemistry Paper-II_2017 - Download BSc II Year - Chemistry Paper-II_2014 - Download All other 2nd Year B.Sc Nursing Question Papers avaialble   Click here to download/view more B.Sc Nursing Question Papers 2010-2020 Chemistry Paper-II 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014  

PDO PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS

The PDO (Panchayath Development Officer) and Panchayath Secretary Examinations will be conducted by Karnataka Examination Authority. The Online registrations will be starting from 16/09/2016. Most candidates are requested us to provide previous question papers of PDO Examination. The Question papers of PDO Examination conducted in the year 2011 is published here. For more PDO Exam Questions Click here PART 1 COMPUTER KNOWLEDGE QUESTIONS PDO Exam Question Paper Page 2 PDO Exam Question Paper Page 3 PDO Exam Question Paper Page 4 PDO Exam Question Paper Page 5 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 01-05  PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS - PAGE NO. 6-10 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 11-14- General Kannada CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 15-19- General English CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 20-23- General Knowledge MORE PDO EXAM QUESTIONS Click here to Join Our Facebook group to ge

PRIMARY HEALTH CARE QUESTION PAPER

ANM (AUXILIARY NURSING MIDWIFERY)MODEL QUESTION PAPER PAPER-III Primary Health Care Question Paper Published by  http://www.questionpapersdownload.com ANSWER ALL QUESIONS 3 long Questions of 15 Marks each (3X15) -45 Short Note Variety (15 Marks) Objective Type Questions (Fill in Blanks / True & False/Abbreviations) -15Marks Q.1. a) What is the concept of occurance of disease ? (5+5+5) b) What is illness? c) Desccribe the classification of disease? or a) What do you mean by Incubation Period ? b) Write the clarification of Micro Orgnism ? c) Write the factors affecting the growth & destruction of organism? Q2. a) Define bed sore? (5+4+6) b) What are the causes of bed sore ?