Skip to main content

ITI FITTER EXAM QUESTION ANSWERS

Question #1. A fixed steady rest is fixed to the lath bed and only used to
a)Support the both ends
b) Only support the chucks
c) support at one fixed place only  
d) only support centres

Answer:c) support at one fixed place only  

Question #2. It is similar to that of screw but it has no head and it has threads on both ends, center portion is bean as it is called
a) D.E. spanner
b) Nut
c) Bolt
d) None of above
Answer:d) None of above

Question #3. Radious gauges are used to check the size of ________
a) Length
b) Inside dia
c) outside dia
d) None of these
Answer:b) Inside dia

Question #4. In a thread the top surface joining the two sides of a thread is __________
a) Root
b) Angle
c) crest

d) Pitch
Answer:b) Angle

Question #5. Which bolt fit in rectangular slot
a) Hook bolt
b) Hexagonal bolt
c) T- bolt
d)square bolt  
Answer:d)square bolt  

Question #6. Lathe lead is made of ______________
a) H.C. Steel
b) cast iron
c) mild steel
d) Nickel
Answer:b) cast iron

Question #7. The morse taper is denoted by the letter m.T. it is available from ___________
a) MT0 to MT4
b) MT0 to MT5
c) MT0 to MT6
d) MT0 to MT7
Answer:d) MT0 to MT7

Question #8. In a drill the divigend of the drill which is fitted on to the machine spindle is called
 a) Arbor
b) parallel slant
c) Taper shank
d) Shank
Answer:d) Shank

Question #9. The symbol of resioned Reinforced bond is
a) R.P
b) B
c) BF 
d) X
Answer:c) BF 

Question #10. In a thread the surface joining the crest and the root is called
a) 7 lank 
b) Axis
c) Major dia
d) Root
Answer:a) 7 lank 

Popular posts from this blog

B.SC 2ND YEAR CHEMISTRY QUESTION PAPERS

KUVEMPU UNIVERSITY SECOND YEAR B.SC CHEMISTRY EXAMINATION QUESTION PAPERS (FROM 2008 TO 2020)  Published by  www.questionpapersdownload.com   BSc II Year - Chemistry Paper-II_2016 - Download BSc II Year - Chemistry Paper-II_2017 - Download BSc II Year - Chemistry Paper-II_2014 - Download All other 2nd Year B.Sc Nursing Question Papers avaialble   Click here to download/view more B.Sc Nursing Question Papers 2010-2020 Chemistry Paper-II 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014  

PDO PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS

The PDO (Panchayath Development Officer) and Panchayath Secretary Examinations will be conducted by Karnataka Examination Authority. The Online registrations will be starting from 16/09/2016. Most candidates are requested us to provide previous question papers of PDO Examination. The Question papers of PDO Examination conducted in the year 2011 is published here. For more PDO Exam Questions Click here PART 1 COMPUTER KNOWLEDGE QUESTIONS PDO Exam Question Paper Page 2 PDO Exam Question Paper Page 3 PDO Exam Question Paper Page 4 PDO Exam Question Paper Page 5 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 01-05  PART II RURAL DEVELOPMENT AND PANCHAYAT RAJ QUESTIONS - PAGE NO. 6-10 CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 11-14- General Kannada CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 15-19- General English CLICK HERE FOR PDO QUESTION PAPER PAGE NO. 20-23- General Knowledge MORE PDO EXAM QUESTIONS Click here to Join Our Facebook group to ge

PRIMARY HEALTH CARE QUESTION PAPER

ANM (AUXILIARY NURSING MIDWIFERY)MODEL QUESTION PAPER PAPER-III Primary Health Care Question Paper Published by  http://www.questionpapersdownload.com ANSWER ALL QUESIONS 3 long Questions of 15 Marks each (3X15) -45 Short Note Variety (15 Marks) Objective Type Questions (Fill in Blanks / True & False/Abbreviations) -15Marks Q.1. a) What is the concept of occurance of disease ? (5+5+5) b) What is illness? c) Desccribe the classification of disease? or a) What do you mean by Incubation Period ? b) Write the clarification of Micro Orgnism ? c) Write the factors affecting the growth & destruction of organism? Q2. a) Define bed sore? (5+4+6) b) What are the causes of bed sore ?