AYURVEDA STAFF NURSE EXAM QUESTION ANSWERS

Question 1:-Abhyanga is contra indicated in
 A:-Kaphagrastha
 B:-After sodhana
 C:-Ajeerna
 D:-All of the above
 Correct Answer:- Option-D

Question 2:-Maximum sareerabala is in
 A:-Hemanta
 B:-Sisira
 C:-Vasantha
 D:-Both (1) and (2)
 Correct Answer:- Option-D

Question 3:-The best samana oushadha for vatha
 A:-Ghrita
 B:-Taila
 C:-Ksheera
 D:-Madhu

 Correct Answer:- Option-B

Question 4:-Proper functioning of indriyas is under the control of
 A:-Vata dosha
 B:-Pitha dosha
 C:-Kapha dosha
 D:-Tridosha
 Correct Answer:- Option-A

Question 5:-The food which is given for doshotklesha before vamana
 A:-Tila
 B:-Masha
 C:-Matsya
 D:-All of the above
 Correct Answer:- Option-D

Question 6:-Number of pulmonary veins is
 A:-2
 B:-4
 C:-5
 D:-6
 Correct Answer:- Option-B

Question 7:-Pacemaker of the heart is
 A:-Bundle of His
 B:-Purkinje fibres
 C:-SA node
 D:-AV node
 Correct Answer:- Option-C

Question 8:-Average time duration for placing the clinical thermometer for recording body temperature orally
 A:-<1 mt
 B:-2-4 mts
 C:-<5 mts
 D:-2-3 mts
 Correct Answer:- Option-D

Question 9:-Which among the following is the last sense to leave the dying body?
 A:-Vision
 B:-Audition
 C:-Gestation
 D:-Olfaction
 Correct Answer:- Option-B

Question 10:-The National Rural Employment Guarantee Scheme introduced in Kerala.
 A:-Palakkad
 B:-Malappuram
 C:-Kannur
 D:-Wyanad
 Correct Answer:- Option-D

Popular Posts

KANNADA GRAMMAR PDF.

2nd YEAR GNM QUESTION PAPERS

B.SC 2ND YEAR CHEMISTRY QUESTION PAPERS

BSC. FIRST YEAR QUESTION PAPERS- KUVEMPU UNIVERSITY

MA QUESTION PAPERS- KUVEMPU UNIVERSITY

FIRST YEAR BA HISTORY QUESTION PAPERS

KPSC SDA Exam Question Paper with Answer 2019

KSOU OLD QUESTION PAPERS

3rd YEAR BA OLD QUESTION PAPERS

MA KANNADA PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS