PANCHAYATH SECRETARY EXAM QUESTION ANSWERS FOR DOWNLOAD


Question 1 :Which of the following states has no Panchayati Raj institution at all
A: Tripura
B: Kerala
C: Assam
D: Nagaland
Answer: D: Nagaland

Question 2 :Elections for the Panchayat is done by
A:  Open ballot
B: Raising of hands
C: Secret ballot
D: None of these
Answer: C: Secret ballot

Question 3 :Can fine department invite the joint tender proposal of NREGA Programme labour material?
A: Yes
B: in accoidance with needs
C: No
D: Sometimes
Answer: C

Question 4 :what is to be included in material content?
A: wages of skilled labourers
B: wages of semi-skilled labourers
C: purchased material
D: all of the above
Answer: D

Question 5 :If wages are found to be less than Rs 50/- then in maximum how many daysinvestigation and payment is necessary?
A: Investigation and payment in maximum 15 days after the end of fortnight

B: If there is difference of wages is found as a result of investigation then within 30 days the difference amount is payable.
C: Both a and b
D: After investigation, difference amount is payable within 21 days

Answer: A

Question 6 :If any labourer group could not complete the task given in a fortnight, and if they perform more work in other work days, then should the more work done by them be included in muster roll and wages diary?
A: The short work done on other days cannot be mentioned
B: No need to enter
C: Necessary to enter
D: None of these

Answer: C

Question 7 :How many members will be social Audit Forum?
A: 3
B: 5
C: 8
D: 10
Answer: B

Question 8 :During the first stage NREGA Programme was implementation in how many districts?
A: 400 Districts
B: 200 Districts
C: 100 Districts
D: 150 Districts
Answer: B

Question 9 :Which among the below is eligible for Nirmal Gram Puraskar
A: Gram Panchayats, Blocks and Districts
B: Only Gram Panchayat
C: Gram panchayat and block
D: None of the above
Answer: A

Question10 :If gram sevak withdraws any amount from the account of gram Panchayat then whose written permission will be taken?
A: Junior Engineer/Junior Technical assistant
B: Programme Officer
C: Sarpanch
D: Sarpanch and gram Seveak can withdraw payment directly without any permission
Answer: C
MORE PDO EXAM QUESTIONS -CLICK HERE

Click here to Join Our Facebook group to get PDO questions answers update

Popular Posts

KANNADA GRAMMAR PDF.

B.SC 2ND YEAR CHEMISTRY QUESTION PAPERS

2nd YEAR GNM QUESTION PAPERS

MA KANNADA PREVIOUS YEAR QUESTION PAPERS

BSC. FIRST YEAR QUESTION PAPERS- KUVEMPU UNIVERSITY

KPSC SDA Exam Question Paper with Answer 2019

RAILWAY STAFF NURSE EXAM QUESTION PAPER

3rd YEAR BA OLD QUESTION PAPERS

Staff Nurse entrance exam model question paper

MA QUESTION PAPERS- KUVEMPU UNIVERSITY